Zalmspies van de barbecue

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/09/2022 - 15:45
Bereidingswijze
Snijd de zalm in grote stukken, net als de paprika. Meng sojasaus, olie, honing en 1 uitgeperst teentje knoflook in een kom. Doe de zalm en marinade in een kom en zet minimaal 30 minuten in de koelkast. Als dat klaar is, rijg je de zalm met spiezen en wat paprika.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
We hebben weer een heel lekker barbecuerecept gemaakt, dit keer eentje met vis. Namelijk deze zalmspies met paprika, knoflook en honing. De volgende keer dat de barbecue wordt aangezet, staan deze zalmspiesjes er zeker weer op. Recept voor 3 spiezen en duurt ongeveer 50minuten.Benodigheden

  • 200 gr zalm
  • 1 paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl honing
  • 1 tl olie
  • 3 el sojasaus
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze zalmspiesDit recept is zowel eenvoudig als heerlijk. Het kan worden gebruikt als bijgerecht voor elke maaltijd, of zelfs als hoofdgerecht. Zalm zit vol met Omega-3 vetzuren en is een geweldige bron van eiwitten, waardoor het een uitstekende aanvulling is op elk dieet. De paprika's geven het gerecht een krokante textuur, die goed in balans is met de zachte zalm.Snijd de zalm in grote stukken, net als de paprika. Meng sojasaus, olie, honing en 1 uitgeperst teentje knoflook in een kom. Doe de zalm en marinade in een kom en zet minimaal 30 minuten in de koelkast. Als dat klaar is, rijg je de zalm met spiezen en wat paprika.

Heerlijk recept en makkelijk te maken! Zelf voor t eerst gegeten op een BBQ van een bedrijfsuitje bij MijnWolfslag. Nu met het lekkere weer is het zeker een aanrader. 
Ingrediënten
200 gr zalm

1 paprika

1 teen knoflook

2 tl honing

1 tl olie

3 el sojasaus

snufje zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Barbecue
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492458
Homepage ID
3037108
Teller
0
Bron
Mijn buurvrouw
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Optisite123
Gelegenheid