Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 graden. ( hete lucht)
-Schil de appels, verwijder klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.
-Doe de appelblokjes in een kom en meng hierbij het citroensap,1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel suiker.
-Dit mengsel kan je even opwarmen in een pan zodat de smaken beter mengen.
* Ook het diepvriesfruit even opwarmen (pan) en steenvruchten even voor verwarmen (roosteren) in de oven.
-Nu gaan we het deeg maken. Dit doe je door de boter in kleine blokjes te snijden (dit mengt makkelijker) en in een ruime kom te doen.Voeg hierbij de bloem, het suikermengsel, een snufje kaneel en een snufje zout. Meng het deeg met je handen goed door elkaar tot een kruimelig deeg.
-Doe nu het fruit in de (hitte bestendige) schaal of schaaltjes en bedek dit met een lekker laagje kruimeldeeg.
( het restant kruimeldeeg is goed te bewaren in de vriezer.
-Schuif de schaal(tjes) in de oven voor ongeveer 15 á 20 minuten tot de bovenkant licht goudbruin gekleurd is.
Klaar is Kees, een te lekker.
-Schil de appels, verwijder klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.
-Doe de appelblokjes in een kom en meng hierbij het citroensap,1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel suiker.
-Dit mengsel kan je even opwarmen in een pan zodat de smaken beter mengen.
* Ook het diepvriesfruit even opwarmen (pan) en steenvruchten even voor verwarmen (roosteren) in de oven.
-Nu gaan we het deeg maken. Dit doe je door de boter in kleine blokjes te snijden (dit mengt makkelijker) en in een ruime kom te doen.Voeg hierbij de bloem, het suikermengsel, een snufje kaneel en een snufje zout. Meng het deeg met je handen goed door elkaar tot een kruimelig deeg.
-Doe nu het fruit in de (hitte bestendige) schaal of schaaltjes en bedek dit met een lekker laagje kruimeldeeg.
( het restant kruimeldeeg is goed te bewaren in de vriezer.
-Schuif de schaal(tjes) in de oven voor ongeveer 15 á 20 minuten tot de bovenkant licht goudbruin gekleurd is.
Klaar is Kees, een te lekker.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit heerlijke recept kan altijd overal tussendoor of achteraf.
Ikzelf kreeg het als verrassing van mijn dochter bij de thee om 4 uur, we hebben ervan genoten.
Ikzelf kreeg het als verrassing van mijn dochter bij de thee om 4 uur, we hebben ervan genoten.
Ingrediënten
WAT HEB JE NODIG:
2 a 3 appels liefst zurige - mogen juist de oude `zijn
(Dit mag ook diepvries fruit zijn of geroosterde steenvruchten)
150 gram bloem
100 gram suiker of basterdsuiker of honing of vanille suiker of een mix
100 gram roomboter (ongezouten - koud)
1 eetlepel kaneel (+ een snufje)
1 eetlepel suiker/basterdsuiker/vanillesuiker/honing
1 theelepel citroensap
zout
optioneel: slagroom, vanille ijs, noten, walnoten
2 a 3 appels liefst zurige - mogen juist de oude `zijn
(Dit mag ook diepvries fruit zijn of geroosterde steenvruchten)
150 gram bloem
100 gram suiker of basterdsuiker of honing of vanille suiker of een mix
100 gram roomboter (ongezouten - koud)
1 eetlepel kaneel (+ een snufje)
1 eetlepel suiker/basterdsuiker/vanillesuiker/honing
1 theelepel citroensap
zout
optioneel: slagroom, vanille ijs, noten, walnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
Schaal voor de appels in water
Mesje voor het schillen van het fruit.
Schaal om het deeg in te maken.
Handen voor het kneden van het deeg
Pan om het fruit in voor te verwarmen
Ovenschaal of ovenschaaltjes om de crumble in te bakken.
een Oven.
Mesje voor het schillen van het fruit.
Schaal om het deeg in te maken.
Handen voor het kneden van het deeg
Pan om het fruit in voor te verwarmen
Ovenschaal of ovenschaaltjes om de crumble in te bakken.
een Oven.
Leuke tips
Serveer met een beetje slagroom en/of vanille ijs
Strooi er grofgehakte noten overheen, mijn voorkeur gaat uit naar walnoten.
Maak extra deeg en bewaar dit mengsel in de vriezer altijd makkelijk
Appel is het meest gangbare fruit voor dit gerecht maar er kan echt veel meer.
Gewoon het fruit van de fruitschaal dat op moet, diepvries fruit ect.
Let wel op dat je steenvruchten ( vruchten met een pit) van hun pit verlost en liefst even roosters in de oven.
Strooi er grofgehakte noten overheen, mijn voorkeur gaat uit naar walnoten.
Maak extra deeg en bewaar dit mengsel in de vriezer altijd makkelijk
Appel is het meest gangbare fruit voor dit gerecht maar er kan echt veel meer.
Gewoon het fruit van de fruitschaal dat op moet, diepvries fruit ect.
Let wel op dat je steenvruchten ( vruchten met een pit) van hun pit verlost en liefst even roosters in de oven.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492416
Homepage ID
1202450
Teller
0
Bron
Jamie Olivier.
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid