Bereidingswijze
Snijd het vlees in stukken. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onderstaat. Voeg het bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Laat het vlees op laag vuur met de deksel schuin op de pan in 2 uur gaar worden. Roer af en toe.
2
Snipper ondertussen 2/3 van de uien zo fijn mogelijk. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper zo fijn mogelijk. Meng de ui met de peper, rodewijnazijn en de suiker. Bewaar afgedekt tot gebruik.
3
Breng de stoofpot op smaak met ketjap, peper en zout. Snijd de paprika in stukjes. Snipper de laatste ui fijn en doe met de paprika bij de stoofpot. Laat nog even doorwarmen. Serveer het rode pepermengsel naar smaak bij de runderstoof.
2
Snipper ondertussen 2/3 van de uien zo fijn mogelijk. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper zo fijn mogelijk. Meng de ui met de peper, rodewijnazijn en de suiker. Bewaar afgedekt tot gebruik.
3
Breng de stoofpot op smaak met ketjap, peper en zout. Snijd de paprika in stukjes. Snipper de laatste ui fijn en doe met de paprika bij de stoofpot. Laat nog even doorwarmen. Serveer het rode pepermengsel naar smaak bij de runderstoof.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker stoofpotje pittig
Ingrediƫnten
1 kg ribrunderlap
50 g ongezouten roomboter
140 g tomatenpuree
1 runderbouillontablet
3 ui
2 rode peper
100 ml rodewijnazijn
2 el fijne kristalsuiker
3 el ketjap manis
1 rode paprika
50 g ongezouten roomboter
140 g tomatenpuree
1 runderbouillontablet
3 ui
2 rode peper
100 ml rodewijnazijn
2 el fijne kristalsuiker
3 el ketjap manis
1 rode paprika
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492403
Homepage ID
2242852
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid