Bereidingswijze
Alföldi rostélyos
Wrijf de lappen in met peper en zout. Verhit de reuzel of de boter en bak hierin het vlees aan weerszijden bruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit in het achtergebleven vet de uien lichtbruin. Haal de pan van het vuur, laat hem iets afkoelen, roer er het paprikapoeder door en laat dit, terug op het vuur, bij matige hitte even aan fruiten. Voeg de met een vork losgemaakte zuurkool toe, strooi er de karwijzaad jes over en schep een paar maal om. Schuif een deel van de zuurkool opzij in de pan, leg er de runderlappen op en bedek ze weer met de zuurkool.
Strooi er het spek over en giet er de bouillon bij.
Laat in gesloten pan alles ongeveer I uur zachtjes stoven. Controleer of het vlees bijna gaar is, leg er dan de aardappelen op en vul zonodig het vocht aan. Laat nog eens uur zacht koken tot de aardappelen gaar zijn.
Klop de zure room of Bulgaarse yoghurt met de bloem tot een glad mengsel en schep dit door de zuurkool en de aardappelen. Laat onder goed roeren de stoofschotel door en door warm worden, zodat de bloem gaar wordt en de bouillon bindt. Neem er het vlees uit en leg dit bij het opdienen boven op de schotel.
Wrijf de lappen in met peper en zout. Verhit de reuzel of de boter en bak hierin het vlees aan weerszijden bruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit in het achtergebleven vet de uien lichtbruin. Haal de pan van het vuur, laat hem iets afkoelen, roer er het paprikapoeder door en laat dit, terug op het vuur, bij matige hitte even aan fruiten. Voeg de met een vork losgemaakte zuurkool toe, strooi er de karwijzaad jes over en schep een paar maal om. Schuif een deel van de zuurkool opzij in de pan, leg er de runderlappen op en bedek ze weer met de zuurkool.
Strooi er het spek over en giet er de bouillon bij.
Laat in gesloten pan alles ongeveer I uur zachtjes stoven. Controleer of het vlees bijna gaar is, leg er dan de aardappelen op en vul zonodig het vocht aan. Laat nog eens uur zacht koken tot de aardappelen gaar zijn.
Klop de zure room of Bulgaarse yoghurt met de bloem tot een glad mengsel en schep dit door de zuurkool en de aardappelen. Laat onder goed roeren de stoofschotel door en door warm worden, zodat de bloem gaar wordt en de bouillon bindt. Neem er het vlees uit en leg dit bij het opdienen boven op de schotel.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hongaarse stoofpot met rundvlees en zuurkool
Ingrediënten
Alföldi rostélyos
stoofschotel van rundvlees met zuurkool |
Hongarije
500 g runderriblappen
peper en zout
50 g reuzel of boter
1 ui, in dunne ringen gesneden 1 eetlepel paprikapoeder
500 g zuurkool
theelepel karwijzaadjes
100 g mager rookspek, kleingesneden
2 dl bouillon van tablet of blokje
600 g aardappelen, geschild, in stukken gesneden
1 (1 bekertje) zure room of Bulgaarse yoghurt
I eetlepel bloem
stoofschotel van rundvlees met zuurkool |
Hongarije
500 g runderriblappen
peper en zout
50 g reuzel of boter
1 ui, in dunne ringen gesneden 1 eetlepel paprikapoeder
500 g zuurkool
theelepel karwijzaadjes
100 g mager rookspek, kleingesneden
2 dl bouillon van tablet of blokje
600 g aardappelen, geschild, in stukken gesneden
1 (1 bekertje) zure room of Bulgaarse yoghurt
I eetlepel bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492380
Homepage ID
2209613
Teller
0
Bron
Kookboek Rondom de aardappel
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid