Bereidingswijze
Doe de witte bonen in een vergiet. Spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin de prei samen met deknoflook op een lage warmtebron tot de prei zacht is (plm. 6 tot 8 minuten).
Voeg de stukjes tomaat hieraan toe en bak deze ook even mee tot het grootste deel van het tomatenvocht is verdwenen.
Voeg de witte bonen en de Provencaalse kruiden hieraan toe en meng alles goed door elkaar. Verwarm alles goed. Maak op smaak met peper, zout en wat gerookt paprikpoeder.
Verwarm de zalm (bijv. in de magnetron) of breek de zalm in stukken en warm de zalm mee met de witte bonen,
Strooi op het laatst det fijngesneden bieslook over de bonen.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin de prei samen met deknoflook op een lage warmtebron tot de prei zacht is (plm. 6 tot 8 minuten).
Voeg de stukjes tomaat hieraan toe en bak deze ook even mee tot het grootste deel van het tomatenvocht is verdwenen.
Voeg de witte bonen en de Provencaalse kruiden hieraan toe en meng alles goed door elkaar. Verwarm alles goed. Maak op smaak met peper, zout en wat gerookt paprikpoeder.
Verwarm de zalm (bijv. in de magnetron) of breek de zalm in stukken en warm de zalm mee met de witte bonen,
Strooi op het laatst det fijngesneden bieslook over de bonen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een supersnellemaaltijd die ook nog eens heel gezond is. Witte bonen (pot) met vers gesneden prei en vleestomaat, lekker gekruid. Daarbij de wrmgerookte zalm. Een heerlijke combinatie.
Ingrediënten
1 pot witte bonen,uitgelekten afgespoeld
1 eetlepel zonnebloemolie
1 dunne preien, schoongemaakt en in smalle halve ringen gesneden
1 grote vleestomaat, in kleine stukjes
2 teentjes knoflook,gesnipperd
1 flinke theelepel Provencaalse kruiden
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
fijngesneden bieslook
peper, zout
warmgerookte zalm
1 eetlepel zonnebloemolie
1 dunne preien, schoongemaakt en in smalle halve ringen gesneden
1 grote vleestomaat, in kleine stukjes
2 teentjes knoflook,gesnipperd
1 flinke theelepel Provencaalse kruiden
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
fijngesneden bieslook
peper, zout
warmgerookte zalm
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
vergiet
vergiet
Leuke tips
Lekker met gebakken aardappelen en een groene salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492338
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid