Rucolasalade met artisjokken, avocado, feta, olijven, tomaat en pijnboompitten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/08/2022 - 17:29
Bereidingswijze
Meng de blokjes avocado met het citroensap.
Verdeel de rucola over een schaal.
Leg de gemarineerde artisjokhelften in een kring op de rucola.
Verdeel in het midden van de schaal de blokjes in citroensap gemarineerde avocado.
Verdeel de cocktailtomaatjes, olijven, blokjes feta en pijnboompitten over de schaal.
Klop een dressing van alle ingrediënten genoemd onder”dressing”.
Giet de dressing over de salade.
Eet smakelijk.
Afbeelding
Rucolasalade met artisjokken, avocado,  feta, olijven, tomaat en pijnboompitten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze salade bestaande uit rucola, gemarineerde artisjokharten (pot of blik), in citroensap gemarineerde avocadoblokjes, blokjes feta, kerstomaatjes, kleine zwarte olijven en geroosterde pijnboompitten is ook heerlijk als maaltijdsalade op een warme dag.Ik heb de salade geserveeerd bij een brunch.
Ingrediënten
1 pot gemarineerde artisjokharten (plm. 380 gram inhoud)
1 avocado, in kleine blokjes
Sap van ½ citroen
100 gram feta, in blokjes gesneden
75 gram rucola
zwarte olijven, ontpit (Klamata)
pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
cocktailtomaatjes, gehalveerd
Dressing:
1 ½ eetlepel witte balsamicoazijn
peper, zout
5 eetlepels goede olijfolie
1 flinke theelepel pittige mosterd
1 eetlepel vloeibare honing
Hulpmiddelen & keukengerei
grote schaal
kommetje voor de dressing
Leuke tips
Lekker als hoofdgerecht met gebakken aardappelen of als bijgerecht bij een pastamaaltijd.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492315
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid