MarKels SatéBallen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/24/2022 - 15:02
Bereidingswijze
Maak de ballen met alle ingrediënten.
Oven voorverwarmen op 225
Ballen 20 minuten voorgaren/dichtschroeien en kleurtje te laten krijgen.

Saus ondertussen maken volgens verpakking en overige ingrediënten toevoegen.

Ballen toevoegen aan warme saus en op laag vuur of in slowcooker laten garen (ca 2 uur)
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
13.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ooit eens ballen in pindasaus gemaakt. Beetje van dit, beetje van dat.... en dan de vraag: maak jij die ballen nog eens.... hé! pft! Géén idéé...
Dus nu nieuw recept én opgeschreven in de hoop dat deze ballen ook bevallen.
De Pindasaus is in ieder geval voor mij een blijvertje, ik ga het wiel niet meer opnieuw uitvinden. geen snufjes meer van dit en dat.... 
Ingrediënten
Voor de ballen:
1,5 kilo halfom gehakt (slager) a 125 gram
3 casino wit brood zonder korst
Melk
1 zakje Boemboe Sate Manis van Sarirasa
Beetje 5 spice (Mee Chun Cannin Co, ltd)
Naar smaak Srirachasaus van Go-Tan (niet te enthousiast want kan vrij pittig zijn)
Zout naar smaak

Pindasaus:
2 zakjes Ambachtelijke satesaus (rode zak van Ratu Culinair)
3 flinke eetlepels Pindakaas 100% van AH
3 eetlepels Seroendeng
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Slowcooker of braadpan
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492215
Homepage ID
1341301
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
pippismulkous
Gelegenheid