Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
De aardappelschijfjes heb ik zelf gekookt. Aardappelen geschild, in schijfjes gesneden en beetgaar gekookt in water met zout. Goed laten uitlekken in een vergiet.
Je kunt natuurlijk ook aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt gebruiken.
Verhit de boter in een pan.
Bak hierin de gesnipperde ui glazig. Bak het laurierblaadje even mee (geeft wat meer smaak). Voeg dan de stukjes prei en paprika toe en bak die ook even mee.
Meng de zuurkool erdoor samen met de paprikapoeder, karwijzaad, jeneverbessen en cayennepeper.
Roer alles goed door elkaar.
Voeg 1 dl water eraan toe en breng alles aan de kook.
Laat de zuurkool op een lage warmtebron plm. 15 tot 20 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan zodat het vocht allemaal verdampt. Wel opletten dat de zuurkool niet aanbrandt. Eventueel nog wat water toevoegen.
Doe de zuurkool onderin de ovenschaal.
Verdeel hierover de aardappelschijfjes dakpansgewijs.
Klop de zure room los met de eieren.
Giet dit over de aardappelschijfjes.
Strooi er nog wat geraspte kaas over.
Zet de schaal plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Eet smakelijk.
De aardappelschijfjes heb ik zelf gekookt. Aardappelen geschild, in schijfjes gesneden en beetgaar gekookt in water met zout. Goed laten uitlekken in een vergiet.
Je kunt natuurlijk ook aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt gebruiken.
Verhit de boter in een pan.
Bak hierin de gesnipperde ui glazig. Bak het laurierblaadje even mee (geeft wat meer smaak). Voeg dan de stukjes prei en paprika toe en bak die ook even mee.
Meng de zuurkool erdoor samen met de paprikapoeder, karwijzaad, jeneverbessen en cayennepeper.
Roer alles goed door elkaar.
Voeg 1 dl water eraan toe en breng alles aan de kook.
Laat de zuurkool op een lage warmtebron plm. 15 tot 20 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan zodat het vocht allemaal verdampt. Wel opletten dat de zuurkool niet aanbrandt. Eventueel nog wat water toevoegen.
Doe de zuurkool onderin de ovenschaal.
Verdeel hierover de aardappelschijfjes dakpansgewijs.
Klop de zure room los met de eieren.
Giet dit over de aardappelschijfjes.
Strooi er nog wat geraspte kaas over.
Zet de schaal plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Eet smakelijk.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De zuurkool is gebakken met de prei en de paprikablokjs.
De aardappelschijfjes heb ik zelf voorgekookt. Vind ik altijd lekkerder dan de voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt.In plaats vn de aardappelschijfjes kun je ook aardappelpuree gebruiken. Meng in dat geval dan de losgeklopte eieren met de zure room door de zuurkool in plaats van over de aardappelschijfjes te verdelen..
De aardappelschijfjes heb ik zelf voorgekookt. Vind ik altijd lekkerder dan de voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt.In plaats vn de aardappelschijfjes kun je ook aardappelpuree gebruiken. Meng in dat geval dan de losgeklopte eieren met de zure room door de zuurkool in plaats van over de aardappelschijfjes te verdelen..
Ingrediënten
500 gram zuurkool
1 flinke eetlepel (room)boter
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 kleine prei, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 laurierblaadje
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel gerookt paprikapoeder
Plm. 8 geplette jeneverbessen
Zout en peper naar smaak
½ theelepel cayennepeper
700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
150 ml zure room
2 losgeklopte eieren
50 gram pittige geraspte kaas
1 flinke eetlepel (room)boter
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 kleine prei, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 laurierblaadje
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel gerookt paprikapoeder
Plm. 8 geplette jeneverbessen
Zout en peper naar smaak
½ theelepel cayennepeper
700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
150 ml zure room
2 losgeklopte eieren
50 gram pittige geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
pan voor de aardappelen en de zuurkool
pan voor de aardappelen en de zuurkool
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492204
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid