Bereidingswijze
Leg de halve plakken tomaat in een kring op een platte schaal.
Leg de gemarineerde artisjokharten er als tweede kring tegenaan.
Meng de blokjes avocado met citroensap zodat ze niet bruin worden en leg de avocado in het midden op de schaal.
Garneer met de repen Serranoham, kappertjes en gehakte rode ui.
Klop een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie, peper, zout, oregano en honing.
Verdeel de dressing over de salade.
Laat – indien mogelijk – plm.30 minuten intrekken.
Leg de gemarineerde artisjokharten er als tweede kring tegenaan.
Meng de blokjes avocado met citroensap zodat ze niet bruin worden en leg de avocado in het midden op de schaal.
Garneer met de repen Serranoham, kappertjes en gehakte rode ui.
Klop een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie, peper, zout, oregano en honing.
Verdeel de dressing over de salade.
Laat – indien mogelijk – plm.30 minuten intrekken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere Mediterrane saladebestaat uit plakjes vleestomaat (ik gebruik graag de Coeur de Boef). gemarineerde artisjokharten (verkrijgbaar in potjes), stukjes avocado, reepjes Serranoham, kappertjes en rode uit, overgoten met een lekkere dressing. Je kunt hier natuurlijk ook nogolijven aan toevoegen en in plaats van de Serranoham bijvoorbeeld reepjes chorizo of plakjes salami.Vegetariërs laten de vleeswaren weg en doen er bijvoorbeeldplakjes ei of Manchego kaas op.
Ingrediënten
1 potje of blikje gemarineerde artisjokken
2 grote vleestomaten (bijv. Coeur du Boef), in halve plakjes
1 rode ui, gesnipperd
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
1 rijpe avocado, in blokjes
Citroensap
100 gram Serranoham in repen
Dressing:
2 eetlepels witte balsamicoazijn
5 eetlepels lekkere olijfolie
Peper, zout
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel gedroogde oregano
2 grote vleestomaten (bijv. Coeur du Boef), in halve plakjes
1 rode ui, gesnipperd
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
1 rijpe avocado, in blokjes
Citroensap
100 gram Serranoham in repen
Dressing:
2 eetlepels witte balsamicoazijn
5 eetlepels lekkere olijfolie
Peper, zout
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel gedroogde oregano
Hulpmiddelen & keukengerei
grote schaal
Leuke tips
Lekker als lunch, als voorgerecht maar ook een lekker zomers hoofdgerecht voor 2 personen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492196
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid