Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 175° hete-lucht.
Snij een heel klein puntje van het teentje knoflook. Leg ze in een schaaltje met wat olijfolie. Pof de teentjes knoflook plm. 20 minuten totdat ze gaar en zacht zijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan.
Bak hierin de uisnippers glazig. Bak de aardappel- en selderijblokjes kort mee.
Voeg 750 ml water en de vleesbouillontabletten hieraan toe.
Breng aan de kook en laat de soep plm. 20 tot 25 minuten zachtjes koken tot de aardappelen goed gaar zijn.
Druk de gare knoflook uit de schilletjes en voeg dit bij de soep.
Maak de soep verder op smaak met peper, zout, gerookt paprikapoeder, chilivlokken en worcestersaus.
Hak de blaadjes bleekselderij fijn.
Bak de stukjes chorizo in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Garneer de soep met de gehakte blaadjes bleekselderij en de chorizo.
Snij een heel klein puntje van het teentje knoflook. Leg ze in een schaaltje met wat olijfolie. Pof de teentjes knoflook plm. 20 minuten totdat ze gaar en zacht zijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan.
Bak hierin de uisnippers glazig. Bak de aardappel- en selderijblokjes kort mee.
Voeg 750 ml water en de vleesbouillontabletten hieraan toe.
Breng aan de kook en laat de soep plm. 20 tot 25 minuten zachtjes koken tot de aardappelen goed gaar zijn.
Druk de gare knoflook uit de schilletjes en voeg dit bij de soep.
Maak de soep verder op smaak met peper, zout, gerookt paprikapoeder, chilivlokken en worcestersaus.
Hak de blaadjes bleekselderij fijn.
Bak de stukjes chorizo in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Garneer de soep met de gehakte blaadjes bleekselderij en de chorizo.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere pittige soep was een voorafje bij een Spaans etentje. De soep bestaat uit kruimige aardappelen met selderij en gepofte knoflook (zachter dan gewone gebakken knoflook). Als garnering gebakken chorizo en wat bladselderij. Gemakkelijk te maken en erg lekker.
Vegetariërs gebruiken groentebouillon.
De inspiratie voor deze soep deed ik op bij een recept van Culinaire Bagage.
Ik heb de ingrediënten en de bereidingswijze wat aangepast.
Vegetariërs gebruiken groentebouillon.
De inspiratie voor deze soep deed ik op bij een recept van Culinaire Bagage.
Ik heb de ingrediënten en de bereidingswijze wat aangepast.
Ingrediënten
4 ongepelde teentjes knoflook
olijfolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 behoorlijk grote kruimige aardappelen, geschild in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij (geschild in kleine blokjes) + groen
2 vleesbouillontabletten
1 theelepel gerookt paprikapoeder
Paar druppels worcestersaus
½ theelepel chilivlokken
100 ml slagroom
Peper, zout
16 plakjes chorizo in kleine stukjes gesneden
olijfolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 behoorlijk grote kruimige aardappelen, geschild in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij (geschild in kleine blokjes) + groen
2 vleesbouillontabletten
1 theelepel gerookt paprikapoeder
Paar druppels worcestersaus
½ theelepel chilivlokken
100 ml slagroom
Peper, zout
16 plakjes chorizo in kleine stukjes gesneden
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
koekenpan
staafmixer
koekenpan
staafmixer
Leuke tips
Lekker voorgerecht bij bijvoorbeeld een Spaans etentje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492195
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid