Espresso ijstaart met hazelnootkrokant zonder ijsmachine

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/15/2022 - 16:57
Bereidingswijze
Slagroom stijf kloppen.
Vorm bekleden met plastic folie.
Vanillevla en espressopoeder goed door elkaar kloppen.
Schuimpjes, grootste deel hazelnootkrokant (nougatine) en likeur door de vanillevla mengen.
Stijf geklopte slagroom er voorzichtig doorheen spatelen.
Alles in de vorm schenken.
Minimaal een nacht invriezen. Taart garneren met rest hazelnootkrokant..
Afbeelding
Espresso ijstaart met hazelnootkrokant zonder ijsmachine
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heel gemakkelijk te maken ijstaart (eigenlijk een parfait) is gemaakt van schuimkoekjes van eiwitschuim met slagroom, vaillevla en espressopoeder. Ik heb nog nougatine erdoor gemengd maar ook lekker met stukjes chocolade.
Ingrediënten
Plm. 150 gram schuimkoekjes (van eiwit), in grove stukken gehakt
1/4 ltr slagroom
2 zakjes espressopoeder van bijvoorbeeld Nescafé of ander merk
1/2 liter vanillevla
100 gram hazelnootkrokant ook wel nougatine (bakprodukt)
1 dl Baileys of andere koffielikeur
garnering naar eigen smaak (ik had wat schuimkoekjes over)
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
kommen
Leuke tips
Plm. half uur voor het opdienen uit de vriezer halen anders is het ijs te hard.
Serveer er een glaasje Baileys bij of een andere koffielikeur.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492167
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid