Bereidingswijze
TIP: Bak eerst de bodem van de quiche plm. 10 minuten voor, voordat je hem vult.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Bekleed een passende lage bakvorm met bakpapier.
Verdeel het deeg over de vorm en druk het overal goed aan.
Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Bak het deeg plm. 10 minuten voor, op de op één na laagste richel in de oven.
Maak ondertussen de vulling van de quiche.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak de paddenstoelen op hoog vuur tot al het vocht is verdwenen.
Sjalot-snippers en knoflook even meebakken.
Italiaanse kruiden en stukjes gedroogde tomaten toevoegen en ook even meebakken.
Eieren loskloppen met de crème fraîche of kookroom en door de paddenstoelenmassa mengen.
Op smaak maken met peper en zout.
Haal de voorgebakken quiche uit de oven.
(Is het deeg iets omhoog gekomen? Geen probleem. Druk het gewoon een beetje naar beneden)
Verdeel de plakjes kaas over het deeg.
Verdeel daarover de paddenstoelenmassa.
Verdeel de plakjes brie erover en bak de quiche plm. 35 tot 40 minuten iets onder het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven,
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Bekleed een passende lage bakvorm met bakpapier.
Verdeel het deeg over de vorm en druk het overal goed aan.
Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Bak het deeg plm. 10 minuten voor, op de op één na laagste richel in de oven.
Maak ondertussen de vulling van de quiche.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak de paddenstoelen op hoog vuur tot al het vocht is verdwenen.
Sjalot-snippers en knoflook even meebakken.
Italiaanse kruiden en stukjes gedroogde tomaten toevoegen en ook even meebakken.
Eieren loskloppen met de crème fraîche of kookroom en door de paddenstoelenmassa mengen.
Op smaak maken met peper en zout.
Haal de voorgebakken quiche uit de oven.
(Is het deeg iets omhoog gekomen? Geen probleem. Druk het gewoon een beetje naar beneden)
Verdeel de plakjes kaas over het deeg.
Verdeel daarover de paddenstoelenmassa.
Verdeel de plakjes brie erover en bak de quiche plm. 35 tot 40 minuten iets onder het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven,
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor deze quiche heb ik deeg voor hartige taart gebruikt. De bodem van dequiche heb ik eerst even voorgebakken. Op de bodem heb ik eerst plakjes kaas gelegd voordat de vulling erop kwam. De vulling bestaat o.m. uit champignons, gedroogde tomaatjes, room en eieren. Op de quiche de plakjes brie. Dit keer geen geraspte kaas.
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart of plakjes bladerdeeg (diepvries)
paar plakjes belegen kaas
1 eetlepel olie van de gedroogde tomaatjes of zonnebloemolie
250 gram gemengde paddenstoelen, gesneden
2 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in stukjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 theelepels Italiaanse kruiden
peper, zout
125 ml crème fraîche of kookroom
2 losgeklopte eieren
75 gram roombrie in plakjes
paar plakjes belegen kaas
1 eetlepel olie van de gedroogde tomaatjes of zonnebloemolie
250 gram gemengde paddenstoelen, gesneden
2 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in stukjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 theelepels Italiaanse kruiden
peper, zout
125 ml crème fraîche of kookroom
2 losgeklopte eieren
75 gram roombrie in plakjes
Hulpmiddelen & keukengerei
lage bakvorm
koekenpan
kom voor de eieren met de room.
koekenpan
kom voor de eieren met de room.
Leuke tips
In plaats van deeg voor hartige taart kun je ook bladerdeegplakjes gebruiken.
Lekker als hoofdgerecht met eenn soepje vooraf en een salade.
Lekker als hoofdgerecht met eenn soepje vooraf en een salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492166
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid