Bereidingswijze
Kook de koolraap beetgaar. Giet de koolraap af in een vergiet.
Kook de aardappelen gaar. Giet ze af. Laat de aardappelen nog even goed droogstomen.
Bak de spekreepjes in 1 eetlepel olie bruin. Bak de gesnipperde uien mee tot lichtbruin.
Voeg de stukjes gerookte kipfilet en de preireepjes hieraan toe en bak dit, steeds omscheppend een paar minuten mee.
Stamp de koolraap met de aardappelen door elkaar.
Roer de room door de stamppot.
Maak de stamppot op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en tijm.
Kook de aardappelen gaar. Giet ze af. Laat de aardappelen nog even goed droogstomen.
Bak de spekreepjes in 1 eetlepel olie bruin. Bak de gesnipperde uien mee tot lichtbruin.
Voeg de stukjes gerookte kipfilet en de preireepjes hieraan toe en bak dit, steeds omscheppend een paar minuten mee.
Stamp de koolraap met de aardappelen door elkaar.
Roer de room door de stamppot.
Maak de stamppot op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en tijm.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk romig stamppotje koolraap. Een van de vergeten groenten. Zo jammer dat koolraap zo wordt ondergewaardeerd. Het is een heerlijke ietwat zoetige groente waar je heel veel mee kunt doen.
Deze keer heb ik gekozen voor een stamppot. Lekker met wat prei, gebakken uien,spekjes en gerookte kipfilet. Onder meer gekruid met tijm en mosterd.
Deze keer heb ik gekozen voor een stamppot. Lekker met wat prei, gebakken uien,spekjes en gerookte kipfilet. Onder meer gekruid met tijm en mosterd.
Ingrediënten
Plm. 750 gram koolraap, geschild in blokjes
750 gr kruimige aardappelen
75 gram magere reepjes gerookte spek
1 eetlepel zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
150 gram gerookte kipfilet in stukjes
1 kleine prei in reepjes
zout - peper - nootmuskaat
2 theelepels gedroogde tijm
100 ml slagroom
1 afgestreken eetlepel milde mosterd
750 gr kruimige aardappelen
75 gram magere reepjes gerookte spek
1 eetlepel zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
150 gram gerookte kipfilet in stukjes
1 kleine prei in reepjes
zout - peper - nootmuskaat
2 theelepels gedroogde tijm
100 ml slagroom
1 afgestreken eetlepel milde mosterd
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen
aardappelstamper
koekenpan
aardappelstamper
koekenpan
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492099
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid