Buddha's Delight (lo han jai)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/26/2022 - 10:13
Bereidingswijze
Week de gedroogde Chinese paddenstoelen, zwarte boomoren, witte zwammen, lily bloemen en de dadels apart van elkaar in warm water voor circa 1 à 2 uur tot ze zacht zijn. Zet het weekwater van de Chinese paddenstoelen apart. Week de rijstvermicelli in warm water gedurende 30 minuten tot ze zacht zijn. Giet het water af en laat het goed uitlekken. Los 1 eetlepel groentebouillon op in 500 ml warm water en giet het geweekte water van de Chinese paddenstoelen erbij tot je 600 ml vloeistof hebt.

Snijd het steeltje van de Chinese paddenstoelen af. Snijd de zwarte boomoren en de witte zwammen grof. Snijd de wortel in plakken en de babymais in de lengte door. Snijd de knoflook fijn, de lente- uien in drie delen, de ui in reepjes. en de gefrituurde tahoe in twee helften.
Schil de lotuswortel en snijd het in dunne plakken.

Zet een pan met water op het vuur. Kook de Chinese paddenstoelen voor 10 minuten en voeg vervolgens de lotuswortel en de peultjes toe en kook nog 2 minuten door. Haal ze eruit.

Verhit olie in een pan. Doe de knoflook, uien en de lente-uien in de pan en roerbak tot ze geurig ruiken. Voeg vervolgens de glasnoedels, de tahoe en de gedroogde sojavellen toe. Zodra de sojavellen zacht zijn geworden, schep je de geweekte ingrediënten erbij. Giet de bouillon en de sausmix erbij en laat het rustig koken totdat de helft van het vocht is verdampt.

Meng in een kommetje de maïzena met 2 eetlepels water totdat het een papje wordt. Voeg al roerend het mengsel toe aan de saus. Doe de plakjes lotus, de Chinese paddenstoelen, de peultjes en de babymaïs erbij. Schep alles goed om en laat het nog 2 minuten meekoken.
Afbeelding
Buddha's Delight   (lo han jai)
Buddha's Delight   (lo han jai)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Buddha's Delight was vroeger vooral een populair gerecht onder praktiserende Boeddhisten, maar het is in de loop van de jaren steeds populairder geworden wereldwijd. Tegenwoordig wordt het vaak als vegetarische optie aangeboden in Chinese restaurants. Chinezen eten dit gerecht op de eerste dag van het Chinees Nieuwjaar. Dit komt voort uit de Boeddhistische traditie om vegetarisch te eten op de eerste vijf dagen van het nieuwe jaar, om het lichaam te zuiveren.
Ingrediënten
100g glasnoedels
100g gefrituurde tahoe
100g verse babymais
100g verse peultjes
34g gedroogde witte zwammen
26g gedroogde zwarte zwammen
22g gedroogde lily bloemen
20g gedroogde Chinese paddenstoelen
6 opgerolde sojavellen
9 rode dadels
1 lotuswortel
½ wortel
3 teentjes knoflook
2 lente-uien
1 grote ui
1 el groentebouillonpoeder
2 tl maïzena
Sausmix:
3 el vegetarische oestersaus
2 el sojasaus
2 el kookwijn
1 el sesamolie
¼ tl suiker
peper en zout naar smaak toevoegen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492088
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
amazing oriental
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid