Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Meng het gehakt met het losgeklopte ei, paneermeel, peper, zout, oregano en paprikapoeder.
Vorm hiervan niet te grote balletjes en vul elk gehaktballetje met een stukje mozzarella.
Vouw het balletje goed dicht zodat de mozzarella in het gehakt blijft zitten.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. (Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn want ze gaan nog in de oven).
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en bak hierin de sjalot-snippers en de knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes hieraan toe en breng alles aan de kook.
Maak de saus op smaak met peper, zout, basilicumpesto en de honing of suiker.
Doe de saus onderin de ovenschaal.
Verdeel hierover de gehaktballetjes.
Verdeel de rest van de mozzarella over de gehaktballetjes en de tomatensaus.
Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.
Zet de schaal plm. 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.
Garneer de schaal met de blaadjes basilicum.
Meng het gehakt met het losgeklopte ei, paneermeel, peper, zout, oregano en paprikapoeder.
Vorm hiervan niet te grote balletjes en vul elk gehaktballetje met een stukje mozzarella.
Vouw het balletje goed dicht zodat de mozzarella in het gehakt blijft zitten.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. (Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn want ze gaan nog in de oven).
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en bak hierin de sjalot-snippers en de knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes hieraan toe en breng alles aan de kook.
Maak de saus op smaak met peper, zout, basilicumpesto en de honing of suiker.
Doe de saus onderin de ovenschaal.
Verdeel hierover de gehaktballetjes.
Verdeel de rest van de mozzarella over de gehaktballetjes en de tomatensaus.
Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.
Zet de schaal plm. 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.
Garneer de schaal met de blaadjes basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kleine gehaktballetjes gevuld met mozzarella en pesto in een heerlijke gekruide tomatensaus met mozzarella. Dan in de oven met verse Parmezaanse kaas. Wij hebben dit gegeten met tagliatelle gemengd met basilicumpesto en veel geraspte Parmezaanse kaas. Heerlijk.
Ingrediënten
400 gram rundergehakt
2 + 1 eetlepels olijfolie
Peper, zout
1 losgeklopt ei
3 eetlepels paneermeel
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel paprikapoeder
1flinke bol (buffel)mozzarella
1 blikje tomatenblokjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
½ eetlepel honing
50 gram verse geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels basilicumpesto
Basilicum
2 + 1 eetlepels olijfolie
Peper, zout
1 losgeklopt ei
3 eetlepels paneermeel
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel paprikapoeder
1flinke bol (buffel)mozzarella
1 blikje tomatenblokjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
½ eetlepel honing
50 gram verse geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels basilicumpesto
Basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of grote koekenpan
steelpan
ovenschaal
steelpan
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met pasta met basilicumpesto en Parmezaanse kaas.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492083
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid