Bereidingswijze
Verhit de olie en bak hierin de ui glazig (niet bruin laten worden!). Voeg de appelsnippers toe en bak deze even mee. Doe dan de zuurkool, laurier, jeneverbessen, zwarte peper en de honing of suiker erbij en roer alles goed door.
Giet de wijn erbij en breng de zuurkool aan de kook. Laat de zuurkool op een laag vuur in een open pan in plm. 20 minuten gaar worden. Het vocht moet dan verdwenen zijn. Verwijder het laurierblaadje en de jeneverbessen.
Kook de aardappels gaar in weinig water met zout. Laat de aardappels nog even goed droogstomen. Stamp de aardappelen door de zuurkool.
Olie verhitten in een koekenpan.
Champignons hierin op hoog vuur 2 minuten bakken.
Zalm en gehakte lente-uitjes toevoegen en plm. 2 minuten meebakken.
Op smaak maken met peperen zout.
Roer er wat gehakte dille door (optioneel).
Giet de wijn erbij en breng de zuurkool aan de kook. Laat de zuurkool op een laag vuur in een open pan in plm. 20 minuten gaar worden. Het vocht moet dan verdwenen zijn. Verwijder het laurierblaadje en de jeneverbessen.
Kook de aardappels gaar in weinig water met zout. Laat de aardappels nog even goed droogstomen. Stamp de aardappelen door de zuurkool.
Olie verhitten in een koekenpan.
Champignons hierin op hoog vuur 2 minuten bakken.
Zalm en gehakte lente-uitjes toevoegen en plm. 2 minuten meebakken.
Op smaak maken met peperen zout.
Roer er wat gehakte dille door (optioneel).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De stamppot zuurkool heb ik gemaakt volgens mijn eigen recept met stukjes appel, een laurierblaadje en jeneverbessen. Meestal gaan er nog spekjes door maar deze keer had ik wat anders in mijn hoofd. Er gaan gebakken champignons met gebakken, gerookte zalm over de zuurkool. Lekker, minder vet en weer eens heel iets anders. Wij vonden het heerlijk.
Ingrediënten
750 gram kruimige aardappelen
500 gram zuurkool
2 eetlepels boter
1 ui , gesnipperd
1 appel (liefst goudrenet of elstar), geschild in kleine stukjes
1 flink glas witte wijn
1 afgestreken eetlepel honing
1 laurierblaadje
5 gekneusde jeneverbessen
peper, zout
200 gram champignons, in plakjes
200 gram gerookte zalm, in reepjes
2 lente-uitjes, gesnipperd
peper, zout
Gehakte dille (optioneel)
1 eetlepel zonnebloemolie
500 gram zuurkool
2 eetlepels boter
1 ui , gesnipperd
1 appel (liefst goudrenet of elstar), geschild in kleine stukjes
1 flink glas witte wijn
1 afgestreken eetlepel honing
1 laurierblaadje
5 gekneusde jeneverbessen
peper, zout
200 gram champignons, in plakjes
200 gram gerookte zalm, in reepjes
2 lente-uitjes, gesnipperd
peper, zout
Gehakte dille (optioneel)
1 eetlepel zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen
koekenpan
aardappelstamper
koekenpan
aardappelstamper
Leuke tips
Om de stamppot nog lekkerder te maken roer je er een paar lepels crème fraîche door.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492070
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid