Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Bak hierin de kalkoenreepjes snel rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig.
Voeg de in reepjes gesneden shiitake hieraan toe en bak deze plm. 3 tot 4 minuten mee op een lage warmtebron. Voeg de uitgelekte gedroogde tomaten toe.
Blus af met de rode wijn. Laat de wijn inkoken.
Voeg dan de room toe. Laat de saus een beetje inkoken tot het dikker wordt. Maak op smaak met peper, zout en tijm.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer de pesto door de uitgelekte tagliatelle.
Serveer de pasta met de kalkoenreepjes en de Parmezaanse kaas.
Bak hierin de kalkoenreepjes snel rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig.
Voeg de in reepjes gesneden shiitake hieraan toe en bak deze plm. 3 tot 4 minuten mee op een lage warmtebron. Voeg de uitgelekte gedroogde tomaten toe.
Blus af met de rode wijn. Laat de wijn inkoken.
Voeg dan de room toe. Laat de saus een beetje inkoken tot het dikker wordt. Maak op smaak met peper, zout en tijm.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer de pesto door de uitgelekte tagliatelle.
Serveer de pasta met de kalkoenreepjes en de Parmezaanse kaas.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
De pesto heb ik door de beetgare tagliatelle gemengd.
De romige saus bestaat uit kalkoenreepjes (mag ook kip zijn) met shiitake (mogen ook champignons zijn) met rode ui, knoflook, gedroogde tomaten, scheutje rode wijn en room.
Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.
De romige saus bestaat uit kalkoenreepjes (mag ook kip zijn) met shiitake (mogen ook champignons zijn) met rode ui, knoflook, gedroogde tomaten, scheutje rode wijn en room.
Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Ingrediƫnten
400 gram kalkoenreepjes
2 eetlepels olijfolie
150 gram shiitake, in reepjes
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in kleine stukjes
een scheutje droge rode wijn
peper, zout
350 gram tagliatelle
3 eetlepels basilicumpesto
75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
150 gram shiitake, in reepjes
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in kleine stukjes
een scheutje droge rode wijn
peper, zout
350 gram tagliatelle
3 eetlepels basilicumpesto
75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan voor de pasta
koekenpan
koekenpan
Leuke tips
Lekker met een tomatensalade
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492068
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid