Ovenschotel rodekool met spekreepjes, gehakt en aardappelpuree

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/20/2022 - 18:59
Bereidingswijze
Rodekool
Appels schillen, klokhuis verwijderen. Eén appel snipperen, de andere appel in halve schijven snijden.
Spek in een droge koekenpan knapperig bakken. Ui-snippers meebakken tot knapperig.. Appelstukjes toevoegen en ook even meebakken. Rode kool toevoegen. Op smaak maken met een scheutje azijn of wijn en wat suiker of honing naar smaak. Aan de kook brengen en plm. 10 minuten zachtjes laten sudderen.
Rodekool onderin de ovenschaal verdelen.

Gehakt
Olie verhitten in een koekenpan. Gehakt hierin rul en bruin bakken. Sjalot-snippers even meebakken. Op smaak maken met peper en zout.
Gehakt verdelen over de rodekool.

Aardappelpuree
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen nog even goed droog stomen. Voeg de melk toe en verwarm de melk nog even samen met de aardappelen. Voeg de boter toe. Stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper. Maak de puree op smaak met zout en peper.
Aardappelpuree als laatste in de ovenschaal doen.

Halve appelschijven op de puree leggen.
Suiker en kaneel over de schijfjes appel strooien en hier en daar een vlokje boter.

In het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven plm.25 tot 30 minuten bakken.




Afbeelding
Ovenschotel rodekool met spekreepjes, gehakt en aardappelpuree
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In dit recept heb ik een pot rodekool gebruikt. De rodekool heb ik lekkerder gemaakt door er et gebakken spekreepjes, gebakken ui en appeltjes doorheen te doen. Onderin de schaal komt de rodekool, daarop het gebraden gehakt en daarop de aardappelpuree met de appelschijfjes.
Ingrediënten
1 grote pot rodekool -
150 gram reepjes mager gerookt spek -
2 appels, liefst goudrenet of Elstar
1 flinke ui, gesnipperd
peper, zout
1 theelepel kaneelpoeder
scheutje rode wijnazijn of rode wijn
1 afgestreken eetlepel suiker of honing (of meer naar smaak) -

350 gram rundergehakt
Peper, zout
1 eetlepel zonnebloemolie
1 sjalotje, gesnipperd

Aardappelpuree
Plm. 800 gram kruimige aardappelen
2 dl melk
30 gram roomboter
zout, peper

Hulpmiddelen & keukengerei
pannen
koekenpan
aardappelstamper
ovenschaal
Leuke tips
In plaats van een pot rodekool, diepvries rodekool gebruiken.
Je kunt het nog gemakkelijke maken door aardappelpuree uit een pakje te gebruiken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492060
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid