Bereidingswijze
Vul de sous vide met water, zet het rekje erin, sluit de deksel en stel in op 50°. Laat in ± 30 min. op temperatuur komen.
Meng de knoflook met de boter, peper en 1 tl zout. Snijd 1 citroen in dunne plakken. Verdeel de knoflookboter over de zalm en verdeel de helft van de kruiden en alle citroenplakjes over de kant zonder vel. Doe telkens 2 filets naast elkaar in een sous-vide zak.
Sluit vacuüm af, zet de zakjes in het rekje en zet in de sous-vide. Gaar in 30-35 min op 50°C.
Maak intussen de saus. Rasp de schil van de laatste citroen en pureer samen met de rest van de kruiden, de kappertjes en 4 el olie in de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met citroensap en versgemalen peper.
Knip de zak open en neem de filets voorzichtig uit de zak. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm aan de velkant op hoog vuur in ± 2 min. knapperig.
Geef de zalm met de saus.
Lekker met een salade van komkommerlinten en krielaardappels in de schil.
Meng de knoflook met de boter, peper en 1 tl zout. Snijd 1 citroen in dunne plakken. Verdeel de knoflookboter over de zalm en verdeel de helft van de kruiden en alle citroenplakjes over de kant zonder vel. Doe telkens 2 filets naast elkaar in een sous-vide zak.
Sluit vacuüm af, zet de zakjes in het rekje en zet in de sous-vide. Gaar in 30-35 min op 50°C.
Maak intussen de saus. Rasp de schil van de laatste citroen en pureer samen met de rest van de kruiden, de kappertjes en 4 el olie in de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met citroensap en versgemalen peper.
Knip de zak open en neem de filets voorzichtig uit de zak. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm aan de velkant op hoog vuur in ± 2 min. knapperig.
Geef de zalm met de saus.
Lekker met een salade van komkommerlinten en krielaardappels in de schil.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sinds anderhalf jaar heb ik een AEG stoomoven. Met deze oven had ik nog nooit Sous Vide gekookt. Dit was mijn eerste recept. Een heerlijke ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar!
Ingrediënten
ingrediënten
1 teen knoflook, geperst
3 el boter op kamertemperatuur
4 zalmfilets met vel, ± 140 g
2 biocitroenen
blaadjes van 3 takjes munt
½ bosje peterselie
½ bosje dille
2 sjalotjes, in ringen
5 el olijfolie
2 el kappertjes
1 teen knoflook, geperst
3 el boter op kamertemperatuur
4 zalmfilets met vel, ± 140 g
2 biocitroenen
blaadjes van 3 takjes munt
½ bosje peterselie
½ bosje dille
2 sjalotjes, in ringen
5 el olijfolie
2 el kappertjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Een vacumeermachine of een dichtzippend zakje gevuld en door water de lucht eruit halen.
Een stoomoven, sousvidekoker of een sousvide thermometer in een pan met water.
Grill of koekenpan.
Een stoomoven, sousvidekoker of een sousvide thermometer in een pan met water.
Grill of koekenpan.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491983
Homepage ID
1424654
Teller
0
Bron
Delicious magazine
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid