Romige aardappelpuree met kaas uit de oven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/06/2022 - 16:53
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappels gaar in water met zout.
Stamp de aardappels fijn, samen met de gesmolten boter en de roomkaas. Is de puree nog te dik roer er dan nog wat melk door tot de gewenste dikte.
Maak op smaak met peper en zout,
Roer de geraspte oude kaas door de puree en doe de puree over in een ovenschaal.
Srooi de geraspte mozzarella erover en zet de schaal plm.15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Heb je de puree al ruim tevoren gemaakt en is de aardappelpuree koud, dan moet je zeker 25 tot 30 minuten als oventijd rekenen.
Afbeelding
Romige aardappelpuree met kaas uit de oven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke romige aardappelpuree is gemaakt met roomkaas en geraspte kaas en daarna gegratineerd in de oven.
Je kunt deze aardappelpuree heel goed voorbereiden en plm.25 minuten voor het eten in de oven laten gratineren. Heerlijk als je gasten krijgt.
Ingrediƫnten
700 gram kruimige aardappels
100 gram roomkaas naturel
20 gram gesmolten roomboter
Scheutje melk
Peper, zout
2 eetlepels geraspte oude kaas
50 gram geraspte mozzarella
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
aardappelstamper
Leuke tips
Wij hebben dit gegeten met mijn : Rundvleesstoofpot met paddenstoelen en rode wijn, zie
https://www.smulweb.nl/recepten/1371400/Verrukkelijke-stoofpot-van-rundvlees-bospaddenstoelen-en-rode-wijn
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491927
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid