Bereidingswijze
Omeletrolletje met gerookte zalm
Klop de eieren los met wat peper en zout en de fijngesneden dille.
Smelt een klontje boter in een kleine koekenpan.
Bak van het eimengsel 4 kleine omeletjes op een lage warmtebron.
Zodra het ei gestold is aan de bovenkant kun je het omeletje eruit halen en laten afkoelen
Smeer wat roomkaas over de hele omelet verdeel een strookje zalm aan het begin van de omelet.
Rol het ei voorzichtig op en snij de uiteinden schuin weg (zie foto).
Bladerdeeghapje met zalm en roomkaas
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Halveer de plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het midden van plakjes bladerdeeg..
Bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin en laat het afkoelen.
Besmeer het bladerdeeg dun met de roomkaas en leg hierop een reepje gerookte zalm.
Garneer met een takje dille.
Ik heb de plakjes bladerdeeg in de airfryer gebakken. Plm. 10 minuten op 200 graden.
Komkommer zalmrolletje
Was de komkommer en dep droog. Haal een reepje schil van de komkommer.
Snij nu met een dunschiller of kaasschaaf 4 lange plakken van de komkommer. (rest komkommer wordt nog gebruikt voor de inhoud van het glaasje)
Dep de repen een beetje droog.
Smeer op iedere plak een dun laagje roomkaas en aan het begin een flink plukje gerookte zalm.
Rol de repen voorzichtig op (ze blijven plakken door de roomkaas).
Eiersalade met gerookte zalm in een glaasje
Meng de gehakte eieren met mayonaise, zure room, lente-ui en peper en zout.
Meng de gerookte zalm met de komkommer, wat citroensap, gehakte dille en peper.
Verdeel de rucola over de glaasjes
Verdeel hierover wat eiersalade.
Daarop wat van het zalmmengsel en dan de rest van de eiersalade.
Garneer met een reepje gerookte zalm en wat dille.
Klop de eieren los met wat peper en zout en de fijngesneden dille.
Smelt een klontje boter in een kleine koekenpan.
Bak van het eimengsel 4 kleine omeletjes op een lage warmtebron.
Zodra het ei gestold is aan de bovenkant kun je het omeletje eruit halen en laten afkoelen
Smeer wat roomkaas over de hele omelet verdeel een strookje zalm aan het begin van de omelet.
Rol het ei voorzichtig op en snij de uiteinden schuin weg (zie foto).
Bladerdeeghapje met zalm en roomkaas
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Halveer de plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het midden van plakjes bladerdeeg..
Bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin en laat het afkoelen.
Besmeer het bladerdeeg dun met de roomkaas en leg hierop een reepje gerookte zalm.
Garneer met een takje dille.
Ik heb de plakjes bladerdeeg in de airfryer gebakken. Plm. 10 minuten op 200 graden.
Komkommer zalmrolletje
Was de komkommer en dep droog. Haal een reepje schil van de komkommer.
Snij nu met een dunschiller of kaasschaaf 4 lange plakken van de komkommer. (rest komkommer wordt nog gebruikt voor de inhoud van het glaasje)
Dep de repen een beetje droog.
Smeer op iedere plak een dun laagje roomkaas en aan het begin een flink plukje gerookte zalm.
Rol de repen voorzichtig op (ze blijven plakken door de roomkaas).
Eiersalade met gerookte zalm in een glaasje
Meng de gehakte eieren met mayonaise, zure room, lente-ui en peper en zout.
Meng de gerookte zalm met de komkommer, wat citroensap, gehakte dille en peper.
Verdeel de rucola over de glaasjes
Verdeel hierover wat eiersalade.
Daarop wat van het zalmmengsel en dan de rest van de eiersalade.
Garneer met een reepje gerookte zalm en wat dille.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor een etentje wilde ik geen al te zwaar voorgerecht. Omdat ik per ongluk teveel gerookte zalm had gekocht bedacht ik deze variatie met gerookte zalm. De hapje vielen erg in de smaak.
Ingrediënten
Omeletrolletje met gerookte zalm
2 eieren
Peper en zout
2 eetlepels gehakte dille
2 eetlepel roomkaas naturel
50 gram gerookte zalm in stukjes
Klontje boter
Bladerdeeghapje met zalm en roomkaas
2 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooien)
2 eetlepels roomkaas naturel
4 plakjes gerookte zalm ter grootte van het bladerdeeg
takje dille als garnering
Komkommer zalmrolletje
1 komkommer, met schil, gewassen
2 eetlepels naturel roomkaas
50 gerookte zalm
Eiersalade met gerookte zalm in een glaasje
2 eetlepels fijngesneden rucola
2 hardgekookte eieren, gepeld in kleine stukjes gehakt
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel zure room
1 lente-uitje, fijngehakt
Peper, zout
50 g gerookte zalm, in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels piepkleine blokjes komkommer
Paar druppels citroensap
Witte peper
dille
2 eieren
Peper en zout
2 eetlepels gehakte dille
2 eetlepel roomkaas naturel
50 gram gerookte zalm in stukjes
Klontje boter
Bladerdeeghapje met zalm en roomkaas
2 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooien)
2 eetlepels roomkaas naturel
4 plakjes gerookte zalm ter grootte van het bladerdeeg
takje dille als garnering
Komkommer zalmrolletje
1 komkommer, met schil, gewassen
2 eetlepels naturel roomkaas
50 gerookte zalm
Eiersalade met gerookte zalm in een glaasje
2 eetlepels fijngesneden rucola
2 hardgekookte eieren, gepeld in kleine stukjes gehakt
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel zure room
1 lente-uitje, fijngehakt
Peper, zout
50 g gerookte zalm, in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels piepkleine blokjes komkommer
Paar druppels citroensap
Witte peper
dille
Hulpmiddelen & keukengerei
pannetje voor de eieren
kleine koekenpan
kleine glaasjes
kommetjes
kleine koekenpan
kleine glaasjes
kommetjes
Leuke tips
Lekker met geroosterd brood of warm stokbrood met kruidenboter.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1491923
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid