Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Oven voorverwarmen 200 graden
- Knoflook schoonmaken en door de pers
- Rasp de citroenschil (de zest)
- Pers de sap uit de citroenen
- Meng de kruiden en specerijen met de olijf olie in een kommetje
- Snijd de kip filet in grote stukken
- Meng alle ingrediënten bij elkaar met de kip in een bakje of een ziplock.
Niet de boter! Die ga je voor de saus gebruiken met een koekenpan
- Laat in de koelkast marineren voor 20 minuten
- Smeer een laagje boter over de ovenschaal en bedek met bakpapier
Bereiding:
- Haal de kip uit met vlees tangen en doe op de ovenschaal.
- Terwijl de kip in de oven zit gooi je de koekenpan op het vuur met boter
- Laat de boter smelten en voeg de rest van de marinade toe om het te laten sudderen tot een saus voor ongeveer 10 minuten
- controleer met een thermometer of de kip gaar is. Heb je geen thermometer? Snijd dan een stukje om te controleren of de kip gaar is. Je mag kiezen om langer in de oven te doen of verder garen met de boter saus.
- Haal de kip uit de oven en serveer met de olijf olie/boter saus
- Oven voorverwarmen 200 graden
- Knoflook schoonmaken en door de pers
- Rasp de citroenschil (de zest)
- Pers de sap uit de citroenen
- Meng de kruiden en specerijen met de olijf olie in een kommetje
- Snijd de kip filet in grote stukken
- Meng alle ingrediënten bij elkaar met de kip in een bakje of een ziplock.
Niet de boter! Die ga je voor de saus gebruiken met een koekenpan
- Laat in de koelkast marineren voor 20 minuten
- Smeer een laagje boter over de ovenschaal en bedek met bakpapier
Bereiding:
- Haal de kip uit met vlees tangen en doe op de ovenschaal.
- Terwijl de kip in de oven zit gooi je de koekenpan op het vuur met boter
- Laat de boter smelten en voeg de rest van de marinade toe om het te laten sudderen tot een saus voor ongeveer 10 minuten
- controleer met een thermometer of de kip gaar is. Heb je geen thermometer? Snijd dan een stukje om te controleren of de kip gaar is. Je mag kiezen om langer in de oven te doen of verder garen met de boter saus.
- Haal de kip uit de oven en serveer met de olijf olie/boter saus
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb nog jullie advies nodig over hoe lang de kip in de oven moet! Ik zelf denk 20 minuten moet genoeg zijn maar bij een vriend van mij was het niet genoeg! (mogelijk omdat zijn oven niet goed functioneert) Toen hadden wij maar met koekenpan hem extra gebakken met de marinade.
Ingrediënten
400 gram kip filet
2 citroenen
1/2 Tl peper gemalen
1/2 Tl zout
150 gram ongezouten room boter
4 El olijf olie (niet extra virgin olie)
1 El Peterselie
1 El Basilicum
2 teentjes knoflook
2 citroenen
1/2 Tl peper gemalen
1/2 Tl zout
150 gram ongezouten room boter
4 El olijf olie (niet extra virgin olie)
1 El Peterselie
1 El Basilicum
2 teentjes knoflook
Hulpmiddelen & keukengerei
Ziplocks om kip te marineren
ovenschotel
Koekenpan
Bakpapier
Knoflook pers
Koksmes
Snijplank
ovenschotel
Koekenpan
Bakpapier
Knoflook pers
Koksmes
Snijplank
Leuke tips
Dit is lekker met mijn spaghetti al limone recept!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491891
Homepage ID
2666777
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid