Tomatensoep met rode linzen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 02/02/2022 - 22:17
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Knoflook en ui ontvellen
- Ui snijden
- Knoflook door de knoflookpers
- Spoel de linzen schoon met water

Bereiding:
- Fruit de ui en daarna de knoflook
- Ontzuur de tomatenpuree
- Toevoegen de gezeefde tomaten, linzen, bouillon, peper, zout, Azijn en water
- laat 20 minuten sudderen op laag vuur
- Pureer de soep en voeg toe kruiden
- Proef en breng op smaak indien nodig
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vandaag gegeten. Ik had gewoon gekeken wat ik in huis had. Was heerlijk! Geen idee in welke keuken deze linzensoep past.
Ingrediƫnten
- 500 Ml gezeefde tomaten
- 500 ML water
- 100 gram oranje linzen
- 1 El natuur azijn
- 1 ui
- 3-4 teentjes knoflook
- 70 gram tomatenpuree

Kruiden en specerijen
- 2 Tl bouillon poeder
- 1/2 Tl peper
-1/2 Tl zout
- 2 El basilicum (gedroogd)
- 2 El peterselie (gedroogd)
Hulpmiddelen & keukengerei
Koksmes
Snijplank
Pannen
Zeef
Spatel
Knoflook pers
Lepels
Kommetjes
Leuke tips
Probeer eens een handje vol gekookte macaroni per kommetje. Heerlijk voor een meer vullende soep!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1491875
Homepage ID
2666777
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Vegetarisch
Author Image
Chefdaniel
Gelegenheid