Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden hete-lucht.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin spekreepjes lichtbruin .
Voeg de ui-ringen hieraan toe en bak die even mee tot ze zacht zijn.
Roer de crème fraîche erdoor.
Verdeel de plakjes bietjes over de bodem van de ovenschaal.
Kruid de vis aan beide zijden met peper, zout en de gedroogde dille.
Leg de bevroren visfilets erop.
Verdeel het spek/ui-mengsel over de vis.
Bedek de schotel met aardappelschijfjes.
Verdeel de gesmolten boter over de aardappelschijfjes.
Bak de visschotel plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de hete oven goudbruin en gaar.
Lekker met een komkommersalade.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin spekreepjes lichtbruin .
Voeg de ui-ringen hieraan toe en bak die even mee tot ze zacht zijn.
Roer de crème fraîche erdoor.
Verdeel de plakjes bietjes over de bodem van de ovenschaal.
Kruid de vis aan beide zijden met peper, zout en de gedroogde dille.
Leg de bevroren visfilets erop.
Verdeel het spek/ui-mengsel over de vis.
Bedek de schotel met aardappelschijfjes.
Verdeel de gesmolten boter over de aardappelschijfjes.
Bak de visschotel plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de hete oven goudbruin en gaar.
Lekker met een komkommersalade.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het originele recept van deze visschotel komt uit Allerhande. Het is een recept waar in principe geen pan bij aan de pan komt. Alles in de schaal, zo in de oven en dan is je maaltijd klaar.
Ik heb er echter veel aan veranderd. De bietjes gemengd met de balsamicoazijn en honing. Ik heb er gebakken spekjes en ui-ringen aan toegevoegd en er samen met de crème fraîche een saus van gemaakt die over de vis gaat.
Over de aardappelplakjes heb ik gesmolten boter gedaan in plaats van vlokjes boter. Zo wordem ze lekker knapperig en bruin.
Wij vonden dit zo lekker. Komt zeker vaker op tafel.
Ik heb er echter veel aan veranderd. De bietjes gemengd met de balsamicoazijn en honing. Ik heb er gebakken spekjes en ui-ringen aan toegevoegd en er samen met de crème fraîche een saus van gemaakt die over de vis gaat.
Over de aardappelplakjes heb ik gesmolten boter gedaan in plaats van vlokjes boter. Zo wordem ze lekker knapperig en bruin.
Wij vonden dit zo lekker. Komt zeker vaker op tafel.
Ingrediënten
400 gram gekookte bietjes in plakjes1
1 eetlepel balsamicoazijn
½ eetlepel vloeibare honing
Peper, zout
250 gram diepvries kabeljauwfilets of koolvisfilets (niet vooraf ontdooien !)
50 gram mager gerookte spekreepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
1 rode ui, in halveringen
100 ml crème fraîche
1 afgestreken eetlepel gedroogde dille
350 gram voorgekookte aardappelschijfjes (heb ze zelf voorgekookt)
15 gram gesmolten (room)boter
1 eetlepel balsamicoazijn
½ eetlepel vloeibare honing
Peper, zout
250 gram diepvries kabeljauwfilets of koolvisfilets (niet vooraf ontdooien !)
50 gram mager gerookte spekreepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
1 rode ui, in halveringen
100 ml crème fraîche
1 afgestreken eetlepel gedroogde dille
350 gram voorgekookte aardappelschijfjes (heb ze zelf voorgekookt)
15 gram gesmolten (room)boter
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
Geen verse vis gebruiken in dit recept, wamt dan wordt de vis te droog.
Als je snel klaar wilt zijn gebruik je hiervoor voorgekookte bietjes, diepvries-vis en voorgekookte aardappelschijfjes uit een pak. Dan komt er geen pan bijaan te pas.
Als je snel klaar wilt zijn gebruik je hiervoor voorgekookte bietjes, diepvries-vis en voorgekookte aardappelschijfjes uit een pak. Dan komt er geen pan bijaan te pas.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491835
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid