Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160 graden. Snijdt het bovenste puntje van de knoflook bollen en leg op de bakplaat bedekt met bakpapier. De knoflook pof je in 40 minuutjes gaar. Haal ze uit de oven, laat ze even afkoelen. Met een mes wip je de knoflook uit de schil.
Smelt de roomboter in de pan. Fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg de bloem toe en roer deze 1 minuut goed door.
Knoflook erbij doen en nog 1 minuut meebakken. Dan de warme bouillon erbij en 10 minuten op laag vuur laten pruttelen.
Nu mag het vuur uit. Maak met de staafmixer een glad geheel.
Nu de helft van de creme fraiche erbij doen samen met peterselie, zout en peper. Roer goed door.
Schep het in een soepkom en leg in het midden een dotje creme fraiche.
Eet smakelijk!
Smelt de roomboter in de pan. Fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg de bloem toe en roer deze 1 minuut goed door.
Knoflook erbij doen en nog 1 minuut meebakken. Dan de warme bouillon erbij en 10 minuten op laag vuur laten pruttelen.
Nu mag het vuur uit. Maak met de staafmixer een glad geheel.
Nu de helft van de creme fraiche erbij doen samen met peterselie, zout en peper. Roer goed door.
Schep het in een soepkom en leg in het midden een dotje creme fraiche.
Eet smakelijk!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor de knoflookliefhebbers!
Ingrediƫnten
40 gr roomboter
30 gr bloem
50 gr ui gesnipperd
750 ml warme bouillon
250 ml creme fraiche
3 bollen knoflook gepoft
1 tl peterselie
1/4 tl zout
1/4 tl peper
30 gr bloem
50 gr ui gesnipperd
750 ml warme bouillon
250 ml creme fraiche
3 bollen knoflook gepoft
1 tl peterselie
1/4 tl zout
1/4 tl peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, snijplank, staafmixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Oostenrijks
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1491781
Homepage ID
18350
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid