Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 160 graden hete-lucht of 180 graden boven- en onder-warmte.
Ontdooi het deeg en bekleed hiermee je quichevorm (28 cm. doorsnede).
Bak het deeg plm. 5 minuten voor op de op één na de laagste richel in de oven.
(Ik heb op het deeg een vel bladerdeeg gelegd en daarop een bodem van een passende springvorm zodat het deeg niet omhoog kon komen.)
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in niet te kleine stukken.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op een hoge warmtebron zolang tot al het vocht verdwenen is.
Bak de sjalot- en knoflooksnippers even mee.
Roer de helft van de crème fraîche door de paddenstoelen. Roer de verkruimelde paddenstoelenbouillontablet, de lente-uitjes en de sojasaus door de paddenstoelen..
Meng de overige crème fraîche met de losgeklopte eieren.
Meng hierdoor het paddenstoelenmengsel en de Parmezaanse kaas.
Proef nog even en voeg eventueel wat peper en zout toe.
Strooi wat geraspte kaas over de voorgebakken bodem van de quiche.
Verdeel de paddenstoelenmassa erover en bak de quiche plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de quiche een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Ontdooi het deeg en bekleed hiermee je quichevorm (28 cm. doorsnede).
Bak het deeg plm. 5 minuten voor op de op één na de laagste richel in de oven.
(Ik heb op het deeg een vel bladerdeeg gelegd en daarop een bodem van een passende springvorm zodat het deeg niet omhoog kon komen.)
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in niet te kleine stukken.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op een hoge warmtebron zolang tot al het vocht verdwenen is.
Bak de sjalot- en knoflooksnippers even mee.
Roer de helft van de crème fraîche door de paddenstoelen. Roer de verkruimelde paddenstoelenbouillontablet, de lente-uitjes en de sojasaus door de paddenstoelen..
Meng de overige crème fraîche met de losgeklopte eieren.
Meng hierdoor het paddenstoelenmengsel en de Parmezaanse kaas.
Proef nog even en voeg eventueel wat peper en zout toe.
Strooi wat geraspte kaas over de voorgebakken bodem van de quiche.
Verdeel de paddenstoelenmassa erover en bak de quiche plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de quiche een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb eens een pastasaus gemaakt met shiitake, crème fraîche, sojasaus en Parmezaanse kaas. Toen kwam ik op de gedachte om die saus te gebruiken voor mijn quiche. Het resultaat was zeer geslaagd. We hebben er met 6 personen van gegeten ( lunchgerecht). De quiche viel erg in de smaak.
Ingrediënten
500 gram gemengde paddenstoelen (shiitake, champignons, oesterzwammen)
1/2 eetlepel zonnebloemolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
Plm. 7 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans) (diepvries)
1 (paddenstoelen)bouillontablet, verkruimeld
4 eetlepels sojasaus (Kikkoman)
3 lente-uitjes, wit en lichtgroen gesnipperd
200 ml crème fraîche
4 eieren, losgeklopt
Peper, zout
4 flinke eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Wat geraspte belegen kaas voor de bodem.
1/2 eetlepel zonnebloemolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
Plm. 7 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans) (diepvries)
1 (paddenstoelen)bouillontablet, verkruimeld
4 eetlepels sojasaus (Kikkoman)
3 lente-uitjes, wit en lichtgroen gesnipperd
200 ml crème fraîche
4 eieren, losgeklopt
Peper, zout
4 flinke eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Wat geraspte belegen kaas voor de bodem.
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
quichevorm of springvorm van plm. 28 cm doorsnede
quichevorm of springvorm van plm. 28 cm doorsnede
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
1491755
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid