Goed gekruide vegetarische goulash met paddenstoelen en linzen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/18/2022 - 15:11
Bereidingswijze
Verhit de olie in een hapjespan of braadpan.
Bak de ui en knoflook hierin glazig.
Voeg de winterpeen, knolselderij en paprika hieraan toe en bak dit plm. 5 minuten al omscheppend mee.
Bak het tomatenpuree ook even mee.
Voeg dan laurierblad, paprikapoeder(), karwijzaad, majoraan toe.
Blus af met de rode wijn en laat dit wat inkoken tot er bijna niets meer over is.
Voeg dan de tomatenblokjes, de linzen, verkruimelde bouillontablet en 200 ml water hieraan toe.
Breng alles zachtjes aan de kook. Zet een deksel op de pan en stoof de goulash ongeveer 45 minuten.
Roer de stoofpot regelmatig door. 
Mocht het iets te dik worden, voeg dan wat water toe.
Stoof de laatste 15 minuten de in stukken gesneden shiitake mee.
Proef !! en maak op smaak met peper, zout en een paar druppels worcestersaus.
Afbeelding
Goed gekruide vegetarische goulash met paddenstoelen en linzen
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Onze "vegetarische" nicht kwam logeren met een vriendin die wel vlees eet. Dus maakte ik goulash met vlees en zonder vlees. Bij het proeven van mijn vegetarische goulash kwam ik tot de ontdekking dat die wel heel lekker smaakte. Echt een eye-opener. De linzen zitten in deze "goulash" niet alleen voor de eiwitten maar ook om de goulash te binden. Wij - ook niet-vegetariërs - hebben hiervan gesmuld. Want er moest natuurlijk geproefd worden.
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 winterpeen (plm. 100gram) in kleine blokjes
50 gram knolselderij, in kleine blokjes
1 paprika, in kleine stukjes
1 eetlepel tomatenpuree
½ blikje (plm. 200 gram) tomatenblokjes
1/8 liter droge rode wijn
1 groentebouillontablet
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder mild
½ theelepel gerookt paprikapoeder
1 laurierblaadje
½ theelepel karwijzaad
2 theelepels gedroogde majoraan of oregano
1 klein blikje linzen (plm. 200 gram), afgespoeld en uitgelekt
125 gram shiitake, schoongemaakt in stukken
Worcestersaus
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of braadpan met deksel
vergiet of zeef (afspoelen van de linzen)
Leuke tips
Lekker met gekookte aardappelen, pasta, spätzle, rijst, aardappelpuree.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491657
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid