Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kruid het gehakt met fijngesneden rode ui, de Mexicaanse kruiden, peper, zout en paprikapoeder.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Bak hierin het gehakt rul.
Als het gehakt lichtgekleurd is voeg je de Mexicaanse groente en de stukjes paprika eraan toe. Laat dit een paar minuten meebakken.
Meng de mais en de tomatenblokjes door de groenten. Maak op smaak met 50 ml crème fraîche, chilisaus, nog wat Mexicaanse kruidenmix en peper en zout.
Doe het gehakt/groentemengsel in een ovenschaal.
Verdeel de tortilla chips erover.
Verdeel de rest van de crème fraîche over de tortillachips en strooi de kaas erover.
Zet de schaalplm. 10 tot 15 minuten in het midden van de oven,
Kruid het gehakt met fijngesneden rode ui, de Mexicaanse kruiden, peper, zout en paprikapoeder.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Bak hierin het gehakt rul.
Als het gehakt lichtgekleurd is voeg je de Mexicaanse groente en de stukjes paprika eraan toe. Laat dit een paar minuten meebakken.
Meng de mais en de tomatenblokjes door de groenten. Maak op smaak met 50 ml crème fraîche, chilisaus, nog wat Mexicaanse kruidenmix en peper en zout.
Doe het gehakt/groentemengsel in een ovenschaal.
Verdeel de tortilla chips erover.
Verdeel de rest van de crème fraîche over de tortillachips en strooi de kaas erover.
Zet de schaalplm. 10 tot 15 minuten in het midden van de oven,
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Mexicaanse ovenschotel zonder kidneybonen. Tenminste als je de paar bonen vergeet die in de Mexicaanse rooerbakgroente zitten. Lekker met gehakt en nachochips en kaas.Genieten op zijn Mexicaans.
Ingrediënten
80 gr tortilla chips (naturel)
2 eetlepels zonnebloemolie
200 gr mager rundergehakt
2 eetlepels heel fijn gesnipperde rode ui
Zout,, peper
2 theelepels Mexicaanse kruidenmix (Euroma)
1 afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder
400 gr Mexicaanse roerbakgroente
1 paprika in kleine stukjes
200 ml tomatenblokjes (pulpa Mutti)
Klein blikje mais
Plm. 75 gram crème fraîche
2 eetlepels chilisaus
35 gram geraspte kaas
2 eetlepels zonnebloemolie
200 gr mager rundergehakt
2 eetlepels heel fijn gesnipperde rode ui
Zout,, peper
2 theelepels Mexicaanse kruidenmix (Euroma)
1 afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder
400 gr Mexicaanse roerbakgroente
1 paprika in kleine stukjes
200 ml tomatenblokjes (pulpa Mutti)
Klein blikje mais
Plm. 75 gram crème fraîche
2 eetlepels chilisaus
35 gram geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met eengroene salade, bijvoorbeeld ijsbergsla.
Kijk een bij: https://www.smulweb.nl/recepten/1393996/De-lekkerste-ijsbergsla-van-alma
Kijk een bij: https://www.smulweb.nl/recepten/1393996/De-lekkerste-ijsbergsla-van-alma
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1491423
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid