Bereidingswijze
Halveer de spruitjes en kook ze beetgaar in water met zout.
Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan bruin en knapperig.
Voeg de uien en de knoflook hieraan toe en bak dit mee tot lichtbruin.
Doe de goed uitgelekte spruitjes erbij en bak ze ook even mee.
Meng de spruitjes met spek en uitjes, en de blokjes kaasdoor de romige aardappelpuree.
Maak op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
Aardappelpuree
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen nog even droog stomen op een lage warmtebron. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en meng de zure room erdoor. Voeg zoveel melk toe dat je een luchtige niet te stevige aardappelpuree krijgt.
Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan bruin en knapperig.
Voeg de uien en de knoflook hieraan toe en bak dit mee tot lichtbruin.
Doe de goed uitgelekte spruitjes erbij en bak ze ook even mee.
Meng de spruitjes met spek en uitjes, en de blokjes kaasdoor de romige aardappelpuree.
Maak op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
Aardappelpuree
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen nog even droog stomen op een lage warmtebron. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en meng de zure room erdoor. Voeg zoveel melk toe dat je een luchtige niet te stevige aardappelpuree krijgt.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De spruitjes worden door de smeuïge aardappelpuree gemengd en niet echt gestampt.De spekjes en de kleine blokjes kaas, die smelten in de puree, ontstaat een heerlijke stamppot. De zure room (is niet echt zuur, maar heel licht zurig) geeft een bijzonder lekkere smaak aan deze stamppot.
Ingrediënten
500 gram spruitjes
Zout, peper, nootmuskaat
100 gram magere spekreepjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
75 gram hele kleine blokjes beleen kaas
Aardappelpuree
Plm. 500 gram kruimige aardappelen
Zout
125 ml zure room
¾ dl melk
zout
Zout, peper, nootmuskaat
100 gram magere spekreepjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
75 gram hele kleine blokjes beleen kaas
Aardappelpuree
Plm. 500 gram kruimige aardappelen
Zout
125 ml zure room
¾ dl melk
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen
koekenpan
aardappelstamper ofmizer (geen staafmixer !!)
koekenpan
aardappelstamper ofmizer (geen staafmixer !!)
Leuke tips
Wij hebben de stamppot gegeten met rookworst.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491419
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid