Schnitzels met oesterzwammen portsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/04/2022 - 18:46
Bereidingswijze
Schnitzels met zout en peper bestrooien en aan beide zijden met bloem bestuiven.
In een grote koekenpan de olie verhitten.
Schnitzels in plm. 8 tot 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. (baktijd is afhankelijk van de dikte van de schnitzels). Schnitzels uit pan nemen en warm houden.
Bij het overgebleven vet de boter toevoegen en hierin de uisnippers en oesterzwammen plm. 4 min. bakken.
Met port afblussen en iets laten inkoken. Room toevoegen. Aan de kook brengen tot de room wat dikker wordt. Op smaak maken met zout en peper.
Afbeelding
Schnitzels met oesterzwammen portsaus
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De ongepaneerde (varkens-)schnitzels afzonderlijk gebakken. In het overgebleven vet worden de uisnippers en oesterzwammen gebakken.Afgeblust met rode port en slagroom. In plaats van oesterzwammen zijn champignons natuurlijk ook erg lekker in deze saus.
Een feestelijke vleesgerecht.
Ingrediƫnten
2 ongepaneerde varkensschnitzels
Peper, zout,
bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote gele ui, gesnipperd
1 50 gram oesterzwammen, in reepjes
10 gram roomboter
1/2 dl rode port
100 ml slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
Leuke tips
Wij hebben de schnitzels gegeten met witlof en gekookte aardappelen.
Maar ook lekker met gebakken aardappelen en bijvoorbeeld sperziebonen, doperwten etc.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491381
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid