Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Kook de bloemkoolroosjes in een paar minuten beetgaar in water met zout.
Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig bruin.
Verdeel de bloemkool over een ovenschaal.
Maak de bloemkool op smaak met peper en eventueelnootmuskaat.
Verdeel de spekreepjes over de bloemkool.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet de bloemkool plm. 15 tot 20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten
Kook de bloemkoolroosjes in een paar minuten beetgaar in water met zout.
Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig bruin.
Verdeel de bloemkool over een ovenschaal.
Maak de bloemkool op smaak met peper en eventueelnootmuskaat.
Verdeel de spekreepjes over de bloemkool.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet de bloemkool plm. 15 tot 20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De bloemkool heb ik in wat kleinere roosjes gesneden en beetgaar gekookt. Ondertussen bak je de spekjes knapperig. Die gaan over de bloemkool met wat pittige geraspte kaas. Even in de oven en smullen maar.
Ingrediƫnten
1 kleine bloemkool, in roosjes
150 gram mager gerookte spekreepjes
50 gram geraspte pittige kaas
Peper, zout, nootmuskaat
150 gram mager gerookte spekreepjes
50 gram geraspte pittige kaas
Peper, zout, nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
vergiet of zeef
vergiet of zeef
Leuke tips
Lekker met gekookte of gebakken aardappelen en bijvoorbeeld een balletje gehakt, schnitzel, karbonade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491353
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid