Bereidingswijze
Vul de jampotjes en deksels met kokend water en laat ze even staan. Zet ze daarna op hun kop op een schone theedoek en laat uitlekken.
Snij de schoongemaakte vijgen in kleine stukjes. Vul de hoeveelheid vijgen aan met droge rode wijn.
Meng de geleisuiker door de vijgen met rode wijn. Roer het kaneelpoeder erdoor..
Breng de vijgen aan de kook en laat ze plm. 4 tot 5 minuten zachtjes doorkoken.
Vul de nog warme jampotjes met de vijgenjam. Zet de potjes een paar minuten op hun kop.
Laat de jam afkoelen en zet er een etiketje op.
Snij de schoongemaakte vijgen in kleine stukjes. Vul de hoeveelheid vijgen aan met droge rode wijn.
Meng de geleisuiker door de vijgen met rode wijn. Roer het kaneelpoeder erdoor..
Breng de vijgen aan de kook en laat ze plm. 4 tot 5 minuten zachtjes doorkoken.
Vul de nog warme jampotjes met de vijgenjam. Zet de potjes een paar minuten op hun kop.
Laat de jam afkoelen en zet er een etiketje op.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had niet zoveel vijgen maar wilde er toch een lekkere jam van maken. Ik heb daarom de hoeveelheid vijgen aangevuld met droge rode wijn en verder op smaak gemaakt met een snuf kaneelpoeder. Lekker jammetje.
Ingrediƫnten
Plm. 400 gram verse rijpe vijgen
aangevuld met droge rode wijn tot 500 gram
1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
250 gram geleisuiker 2 : 1
aangevuld met droge rode wijn tot 500 gram
1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
250 gram geleisuiker 2 : 1
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
jampotjes
jampotjes
Leuke tips
Lekker op een beschuitje, cracker of vers wit broodje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1491347
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid