Bereidingswijze
Klop de dressing van de ingrediƫnten genoemd onder "dressing".
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Meng de veldsla met de gesnipperde rode ui, walnoten, blokjes kaas en cranberry's.
Meng de dressing vlak voor het opdienen door de sla.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Meng de veldsla met de gesnipperde rode ui, walnoten, blokjes kaas en cranberry's.
Meng de dressing vlak voor het opdienen door de sla.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De dressing van de veldsla heb ik gemaakt met sherry-azijn en een deel walnotenolie. De vulling in de salade is met beetje rode ui, walnoten, pittige kaas en een handje gedroogde cranberry's.
Ingrediƫnten
1 zakje gewassen veldsla, plm. 75 gram
1 kleine rode ui, gesnipperd
plm.50 gram walnoten
2 eetlepels gedroogde cranberry's
plm. 75 gram kleine blokjes pittige kaas
Dressing
1 eetlepel (sherry)-azijn
1 eetlepel walnotenolie
2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout
1 theelepel mosterd
1 eetlepel vloeibare honing
1 kleine rode ui, gesnipperd
plm.50 gram walnoten
2 eetlepels gedroogde cranberry's
plm. 75 gram kleine blokjes pittige kaas
Dressing
1 eetlepel (sherry)-azijn
1 eetlepel walnotenolie
2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout
1 theelepel mosterd
1 eetlepel vloeibare honing
Hulpmiddelen & keukengerei
slaschaal
Leuke tips
Heerlijk bijgerecht.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1491337
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid