Gevulde portobello met mozarella, tomaat, pesto en pijnboompitten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/30/2021 - 11:44
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Verwijder de steeltjes uit de portobello. Verwijder eventueel ook de donkere sporen uit de portobello. Dit ss niet noodzakelijk maar ik vind het smakelijker.
Smeer de hoedjes van de paddenstoelen in met wat olijfolie.
Maak een mengsel van de stukjes mozzarella, tomaat en pesto.
Roer de balsamicoazijn erdoor en proef. Maak eventueel nog op smaak met peper.
Verdeel de gerasptekaas over de bodem van de paddenstoelen.
Vul de paddenstoelen met het mozzarellamengsel.
Verdeel de pijnboompitten erover.
Bak de paddenstoelen plm. 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
Afbeelding
Gevulde portobello met mozarella, tomaat, pesto en pijnboompitten
Gevulde portobello met mozarella, tomaat, pesto en pijnboompitten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De portobello is gevuld met een mengsel van mozzarella, vleestomaat en pesto. Op de bodem van van de paddenstoelen heb ik eerst een laagje geraspte kaas gedaan. Daarop het mozzarellamengsel en de pijnboompitten en dan in de oven.
Ingrediƫnten
4 portobello's
olijfolie
4 eetlepels geraspte pittige kaas
1 bol mozzarella, in kleine stukjes gesneden
1 flinke vleestomaat,zonder pitjes, in kleine stukjes
2 flinke eetlepels basilicumpesto
1 eetlepel lichte balsamicoazijn
4 eetlepels pijnbooompitten
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met stokbrood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1491331
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid