Bereidingswijze
Was de snijbonen en snij ze in schuine stukjes.
Verhit de olie en de boter in een pan en bak hierin de sjalot-snippers en de knoflook glazig.
Voeg de snijbonen en een paar eetlepels water hieraan toe.
Breng de bonen aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat de snijbonen in plm.10 tot 15 minuten op een lage warmtebron langzaam garen.
Roer af en toe om.
Laat de laatste 5 minuten het deksel van de pan om het water grotendeels te laten verdampen.
Maak de bonen op smaak met peper, zout, een paar druppels worcestersaus en gedroogde oregano.
Verhit de olie en de boter in een pan en bak hierin de sjalot-snippers en de knoflook glazig.
Voeg de snijbonen en een paar eetlepels water hieraan toe.
Breng de bonen aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat de snijbonen in plm.10 tot 15 minuten op een lage warmtebron langzaam garen.
Roer af en toe om.
Laat de laatste 5 minuten het deksel van de pan om het water grotendeels te laten verdampen.
Maak de bonen op smaak met peper, zout, een paar druppels worcestersaus en gedroogde oregano.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De snijbonen worden niet gekookt in water maar gestoofd in knoflookboter en olie. Op smaak gemaakt met oregano.
Ingrediƫnten
400 g snijbonen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 sjalotje, gesnipperd
10 gram roomboter
1 eetlepel olijfolie
Peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
Paar druppels worcestersaus
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 sjalotje, gesnipperd
10 gram roomboter
1 eetlepel olijfolie
Peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
Paar druppels worcestersaus
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1491321
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid