Kniepertjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/28/2021 - 15:45
Bereidingswijze
Bereiding beslag
Smelt de boter en los er de suiker in op. Voeg een voor een de eieren toe. Goed mengen en er langzaam het water/melk mengsel bijgieten. Daarna de (gezeefde) bloem er al roerend bijstrooien tot een glad beslag ontstaat. Op het laatst een schepje kaneel en wat anijs en een scheut jonge jenever door het mengsel doen.

Laat het beslag enige uren staan, liefst een hele nacht, voordat er gebakken wordt.

Bakken
Het ijzer goed verhitten en invetten met vetspek of wat boter. Bak de kniepertjes en rollechies tot ze lichtbruin zijn en rol ze meteen op rond een stokje of de steel van een pollepel.
Afbeelding
Kniepertjes
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
60.00
Vertel iets leuks over dit recept
Traditionele wafels voor oud en nieuw
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten

250 g boter
400 g witte (basterd)suiker
3 tot 4 eieren
500 g bloem
2 theelepels kaneel of anijs
1 schone borrel (jonge jenever).

Voor rollechies wordt hieraan water toegevoegd tot een dunner, meer pannenkoekachtig beslag ontstaat ( +- 600 ml)

Hulpmiddelen & keukengerei
Kniepertjes wafelijzer
Leuke tips
Lekker om deze te vullen met slagroom.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1491307
Homepage ID
2209613
Teller
0
Bron
Landleven
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
tanjawibbelink
Gelegenheid