Gon bao gefrituurde kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/26/2021 - 10:55
Bereidingswijze
1 Snijd de kip in gelijke stukken. Marineer de kip met zout, peper en de kookwijn. Zet opzij voor een half uur.
2 Leg een schaal met aardappelzetmeel klaar en een kom met de geklutste eieren.
Haal de kip eerst door het zetmeel, dan door de eieren en laatste weer door het zetmeel. Herhaal deze stappen voor de rest van de kip.
3 Verwarm de frituurpan op 170°C. We gaan de kip twee keer frituren voor een knapperig laagje.
Frituur de stukjes kip eerst op een lage temperatuur voor ca. 4 minuten. Daarna verhogen wij de temperatuur naar 190°C en frituren we de kip tot ze goudbruin en gaar zijn.

4 Snijd de uien in halve manen en de lente-uien in fijne ringen.
Verwarm olie in een pan. Fruit de uien en de rode pepers kort aan. Schenk daarna de kant-en-klare gon bao saus bij, laat het voor een minuut koken. Leg de gefrituurde kipstukjes in de pan en schep alles goed om. Strooi de pinda's en de lente-uien over het gerecht heen.
Afbeelding
Gon bao gefrituurde kip
Gon bao gefrituurde kip
Gon bao gefrituurde kip
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke pittige Chinese kip , die we eerst circa 30 min marineren alvorens te starten aan de bereiding 
Ingrediënten
1kg kippendijen
¼ tl witte peper
¼ tl zout
1 el shao hsing kookwijn
1 ui
2 lente-uien
4 pakjes LKK Gon Bao saus
5 à 6 gedroogde rode pepers

Paneren :
2 à 3 eieren
1 zak aardappelzetmeel

Garnering :
ongezouten geroosterde pinda's
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1491279
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
amazing oriental
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid