Spinaziewrap met gerookte zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/24/2021 - 11:30
Bereidingswijze
Kook de spinazie 2 minuten, giet hem af, laat hem schrikken onder koud water en knijp alle vocht eruit.Mix hem daarna samen met de eierdooiers, de basilicum, peper en zout tot een gladde massa.

Klop de eiwitten tot zachte pieken en vouw ze onder de spinazie.

Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier en plaats die 15 minuten in een oven van 180°. laten afkoelen.

Roer intussen de dille, het sap en de schil van de citroen onder de roomkaas. Op smaak brengen met peper en zout.

Leg de spinaziebiscuit op huishoudfolie en smeer er de roomkaas op. Bestrooien met kappertjes en bedekken met gerookte zalm.

Stevig oprollen met behulp van de folie en enkele uren in de koelkast leggen. Voor gebruik in mooie plakjes snijden.

Afbeelding
Spinaziewrap met gerookte zalm
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en makkelijk deze spinaziewrap , die je zowel als hapje of als voorgerecht kan serveren 
Ingrediënten
500 gram spinazie
200 gram basilicum
3 eieren (gesplist)
1 eetlepel dille (fijngehakt)
200 gram roomkaas (Philadelphia)
1⁄2 citroen (sap, geraspte schil)
3 eetlepels kappertjes
250 gram zalm (gerookte)
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
folie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491253
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid