Gevulde vijgen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/24/2021 - 11:23
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij de vijgen bovenaan kruiselings in. Vul elke vijg met een lepeltje kruidenkaas. Wikkel de buitenkant van de vijgen in met de prosciutto. Bedruppel met de honing. Kruid met peper en zout. Zet ze 5 minuten in de oven.

Bestrooi voor het serveren met de pijnboompitten en werk af met een blaadje basilicum.



Afbeelding
Gevulde vijgen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk warm hapje uit de oven 
Ingrediënten
4 vijgen (verse)
20 gram pijnboompitten (geroosterd)
5 gram basilicumblaadjes
100 gram kruidenkaas
4 plakjes prosciutto
1 eetlepel honing
peper
zout
Leuke tips
Tip:
Deze gevulde vijgen passen ook heerlijk in een salade met rucola en geroosterde groeten.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491251
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid