Bruschetta met knoflookscampi's

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/20/2021 - 08:45
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het stokbrood door in de lengte en snij elke helft in 4 stukken. Pel en halveer 1 teentje knoflook en wrijf ermee over de binnenkant van het stokbrood. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede ovenplaat, besprenkel met olijfolie en schuif ze 5 minuten in de oven.
2 Hak de rest van de knoflook en de peterselie fijn, voeg de limoenrasp toe. Schep de helft ervan samen met de helft van de geraspte parmezaan in de blender, voeg 50 ml olijfolie en de ricotta toe en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout.
3 Fruit de rest van het peterselie-knoflookmengsel in 2 el olijfolie en voeg de scampi's toe. Roerbak kort tot ze roze kleuren.
4 Bestrijk de bruschetta's met de ricottaspread, leg er de gebakken scampi's op en werk af met de rest van de parmezaan. Schuif de bruschetta's even onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Afbeelding
Bruschetta met knoflookscampi's
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen lekker warm partyhapje uit de oven
Ingrediënten
600 g scampi's (kleine, gepelde)
1 stokbrood
4 knoflook teentjes
1/2 bosje bladpeterselie
1 limoen (rasp)
200 g ricotta
100 g geraspte parmezaan
olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491211
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid