Bereidingswijze
Paddenstoelen schoonmaken, 100 gram paddenstoelen apart leggen en de rest van de paddenstoelen fijn hakken.
3 eetlepels olie in een grote pan verhitten. Gehakte paddenstoelen hierin goed bakken. Kruiden met zout en peper. Uisnippers kort meebakken. Strooi het paprikapoeder overheen en even meebakken.
750 ml water en citroensap toevoegen. Bouillontablet en slagroom toevoegen hou 3 eetlepels slagroom apart. Alles goed door elkaar roeren en aan de kook brengen. Plm. 20 minuten zachtjes koken.
Peterselie door de soep mengen en soep pureren met een staafmixer.
Overgebleven paddenstoelen in plakjes snijden en in rest olie lichtbruin bakken.
Soep garneren met plakjes paddenstoelen en zure room.
3 eetlepels olie in een grote pan verhitten. Gehakte paddenstoelen hierin goed bakken. Kruiden met zout en peper. Uisnippers kort meebakken. Strooi het paprikapoeder overheen en even meebakken.
750 ml water en citroensap toevoegen. Bouillontablet en slagroom toevoegen hou 3 eetlepels slagroom apart. Alles goed door elkaar roeren en aan de kook brengen. Plm. 20 minuten zachtjes koken.
Peterselie door de soep mengen en soep pureren met een staafmixer.
Overgebleven paddenstoelen in plakjes snijden en in rest olie lichtbruin bakken.
Soep garneren met plakjes paddenstoelen en zure room.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
In deze lekkere romige gebonden soep is geen bloem gebruikt, maar de paddenstoelen zelf zorgen voor de binding. De soep bevat maar weinig ingrediƫnten en is in een mum van tijd klaar. Je kunt de soep al 2 dagen tevoren voorbereiden.
Ingrediƫnten
Sap van 1/2 citroen
2 middelgrote uien, gesnipperd
600 gram kastanjechampignons
4 eetlepels zonnebloemolie
Zout, peper,
2 theelepels paprikapoeder
1 groentebouillontablet of paddenstoelenbouillontablet
250 ml slagroom
Zure room
3 eetlepels gehakte peterselie
2 middelgrote uien, gesnipperd
600 gram kastanjechampignons
4 eetlepels zonnebloemolie
Zout, peper,
2 theelepels paprikapoeder
1 groentebouillontablet of paddenstoelenbouillontablet
250 ml slagroom
Zure room
3 eetlepels gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
staafmixer
kleine koekenpan
staafmixer
kleine koekenpan
Leuke tips
Bak kleine sterretje van bladerdeeg en garneer hiermee de soep. Leuk en lekker voorgerecht voor de kerst.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1491119
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
LECKER 12/2017
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid