Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
Meng de mozzarella met de geraspte kaas, tomaten en oregano. Pers of rasp er de knoflook boven en breng op smaak met peper.
Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm in tot 2 cm boven de onderkant van het brood. Draai het brood een kwartslag en snijd het nogmaals om de 3 cm in tot 2 cm boven de onderkant. Het brood is nu in vierkantjes verdeeld.
Stop het mozzarellamengsel tussen de inkepingen van het brood. Besprenkel het brood met de olie.
Bak het brood 12-15 min. in de voorverwarmde oven, tot het krokant is en de kaas gesmolten. Pluk intussen de blaadjes van de takjes basilicum.
Leg het warme brood op een schaal, steek de basilicumblaadjes in de openingen in het brood en serveer.
Meng de mozzarella met de geraspte kaas, tomaten en oregano. Pers of rasp er de knoflook boven en breng op smaak met peper.
Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm in tot 2 cm boven de onderkant van het brood. Draai het brood een kwartslag en snijd het nogmaals om de 3 cm in tot 2 cm boven de onderkant. Het brood is nu in vierkantjes verdeeld.
Stop het mozzarellamengsel tussen de inkepingen van het brood. Besprenkel het brood met de olie.
Bak het brood 12-15 min. in de voorverwarmde oven, tot het krokant is en de kaas gesmolten. Pluk intussen de blaadjes van de takjes basilicum.
Leg het warme brood op een schaal, steek de basilicumblaadjes in de openingen in het brood en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk Italiaans borrelbrood voor mij de borrel!
Ingrediënten
2 bollen mozzarella (à 125 g)
25 g Parmezaanse kaas
50 g halfgedroogde tomaten (bakje à 130 g, koeling)
2 tl gedroogde oregano
1 teen knoflook
1 ongesneden wit rustiek roggebrood (La Place)
3 el olijfolie
4 takjes basilicum (bakje à 20 g)
25 g Parmezaanse kaas
50 g halfgedroogde tomaten (bakje à 130 g, koeling)
2 tl gedroogde oregano
1 teen knoflook
1 ongesneden wit rustiek roggebrood (La Place)
3 el olijfolie
4 takjes basilicum (bakje à 20 g)
Leuke tips
Tip! Stop voor een extra hartige smaak ook wat reepjes parmaham of salami in het brood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1491071
Homepage ID
1249872
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid