Stevige Linzensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/28/2021 - 20:46
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Maak schoon knoflook en ui
- Snijd de ui grof
- Spoel de linzen schoon met koud water

Bereiding:
- Doe olijf olie in de pan op midden hoog vuur
- bak de ui en knoflook
- Voeg toe linzen
- Voeg toe water, bouillon en kruiden + specerijen
- Laat sudderen voor 20 minuten
- Let op! Het vocht kan gereduceerd worden indien nodig voeg warme water toe als er te weinig is.
- Pureer met staaf mixer
- Proef en indien nodig breng op smaak
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vandaag gegeten. Was heerlijk!
Ingrediƫnten
300 Gram rode linzen
1 L Water
1 Ui
4 teentjes knoflook
2 Tl groente of tuinkruiden bouillon poeder
1/2 Tl Peper
1/2 Tl Zout
1 El kurkuma
1 El Komijn poeder
Traditioneel olijf olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan
Snijplank
Knoflook pers
Koksmes
Spatel
Soeplepel
Leuke tips
Vaak heeft tomatensaus ook een basis van linzensoep. Je kunt eventueel een blikje tomatenblokjes toe voegen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490915
Homepage ID
2666777
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
Chefdaniel
Gelegenheid