Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Maak schoon knoflook en ui
- Snijd de ui grof
- Spoel de linzen schoon met koud water
Bereiding:
- Doe olijf olie in de pan op midden hoog vuur
- bak de ui en knoflook
- Voeg toe linzen
- Voeg toe water, bouillon en kruiden + specerijen
- Laat sudderen voor 20 minuten
- Let op! Het vocht kan gereduceerd worden indien nodig voeg warme water toe als er te weinig is.
- Pureer met staaf mixer
- Proef en indien nodig breng op smaak
- Maak schoon knoflook en ui
- Snijd de ui grof
- Spoel de linzen schoon met koud water
Bereiding:
- Doe olijf olie in de pan op midden hoog vuur
- bak de ui en knoflook
- Voeg toe linzen
- Voeg toe water, bouillon en kruiden + specerijen
- Laat sudderen voor 20 minuten
- Let op! Het vocht kan gereduceerd worden indien nodig voeg warme water toe als er te weinig is.
- Pureer met staaf mixer
- Proef en indien nodig breng op smaak
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vandaag gegeten. Was heerlijk!
Ingrediƫnten
300 Gram rode linzen
1 L Water
1 Ui
4 teentjes knoflook
2 Tl groente of tuinkruiden bouillon poeder
1/2 Tl Peper
1/2 Tl Zout
1 El kurkuma
1 El Komijn poeder
Traditioneel olijf olie
1 L Water
1 Ui
4 teentjes knoflook
2 Tl groente of tuinkruiden bouillon poeder
1/2 Tl Peper
1/2 Tl Zout
1 El kurkuma
1 El Komijn poeder
Traditioneel olijf olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan
Snijplank
Knoflook pers
Koksmes
Spatel
Soeplepel
Snijplank
Knoflook pers
Koksmes
Spatel
Soeplepel
Leuke tips
Vaak heeft tomatensaus ook een basis van linzensoep. Je kunt eventueel een blikje tomatenblokjes toe voegen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490915
Homepage ID
2666777
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid