Witte bonen met paprika geitenkaas en spek gegratineerd in de oven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/26/2021 - 13:34
Bereidingswijze
Oven voorverwamen op 200 graden boven- en onder-warmte.
Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af en laat ze goed uitlekken. Doe de spekreepjes n een droge koekenpan en laat ze op een middelhoge warmtebron zachtjes lichtbruin bakken.
Bak de ui- en knoflooksnippers even mee tot glazig.
Voeg de preiringetjes eraan toe en bak deze plm. 3 minuten mee.
Voeg dan ook de paprikastukjes eraan toe. Alles goed mengen en nog 2 minuten bakken.
Roer de tomatenstukjes erdoor. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, Provencaalse kruiden en worcestersaus. Doe het laruierblad erbij en breng alles aan de kook. Laat plm. 10 minuten zachtjes pruttelen.
Meng de gpoed uitgelekte witte bonen erdoor.
Kan je hapjespan in de oven dan hoef je nu alleen de geraspte kaas erover te strooien en kan de pan plm. 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een lichtbruine kleur heeft gekregen, Kan de pan niet in de oven dan alles overdoen in een ovenschaal. Geraspte kaas erover en ook plm. 25 minuten in de oven.
Afbeelding
Witte bonen met paprika geitenkaas en spek gegratineerd in de  oven
Witte bonen met paprika geitenkaas en spek gegratineerd in de  oven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke ovenschotel, bestaande uit witte bonen met paprika, prei, knapperige spekreepjes en geitenkaas. Snel gemaakt en dan nog even in de oven met een lekker kaaslaagje.
Ook zonder dat de bonen de oven in gaan is het een heerlijke snelle maaltijd.
Ingrediƫnten
2 potten of blikken witte bonen (samen plm. 800 gram)
200 gram magere gerookte spekreepjes
2 middelgrote rode uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode en 1 gele paprika,schoongemaakt , in blokjes
1 kleine prei, schoongemaakt, in ringetjes
200 ml tomatenblokjes
75 gram zachte jonge geitenkaas, in stukjes
peper, zout
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1/2 eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden
1 laurierblad
paar druppels worcestersaus
1/2 eetlepel vloeibare honing
75 gram graspet belegen kaas

Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
vergiet
eventueel ovenschaal
Leuke tips
Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree en een salade.
De hoeveelheid is voor 3 personen ook zonder aardappelen toereikend.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490871
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid