Bereidingswijze
Verhit een grote hapjespan zonder vet en bak de spekreepjes knapperig bruin op middelhoge warmtebron. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Fruit in het achtergebleven vet de ui en de knoflook glazig. Bak de kerriepoeder 1 minuut mee. Voeg de prei toe en bak deze plm. 4 minuten mee.
Voeg de spitskool toe en bak deze mee tot beetgaar.
Breng de groenten op smaak met zout, peper, ketoembar, nootmuskaat en worcestersaus.
Aardappelpuree
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Laat de aardappelen goed droog stomen op een lage warmtebron.
Giet de melk en de boter erbij. Verwarm dit samen met de aardappelen.
Stamp de aardappelen met de aardappelstamper.
Roer de puree goed door. Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Meng de groenten en spekjes door de puree en verdeel over de borden.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de eieren.
Verdeel de gebakken eieren erover en bestrooi met de gebakken uitjes.
Fruit in het achtergebleven vet de ui en de knoflook glazig. Bak de kerriepoeder 1 minuut mee. Voeg de prei toe en bak deze plm. 4 minuten mee.
Voeg de spitskool toe en bak deze mee tot beetgaar.
Breng de groenten op smaak met zout, peper, ketoembar, nootmuskaat en worcestersaus.
Aardappelpuree
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Laat de aardappelen goed droog stomen op een lage warmtebron.
Giet de melk en de boter erbij. Verwarm dit samen met de aardappelen.
Stamp de aardappelen met de aardappelstamper.
Roer de puree goed door. Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Meng de groenten en spekjes door de puree en verdeel over de borden.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de eieren.
Verdeel de gebakken eieren erover en bestrooi met de gebakken uitjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere smeuïge stamppot met gebakken spekjes en lekkere beetgare spitskool en prei. Op smaak gemaakt met gebakken uitjes,knoflook, kerriepoeder en gemalen koriander.Het recept stond in Allerhande (09-21) en is grotendeels doormij aangepast door de aardappelpuree zelf te maken en er eigen kruiden aan toe te voegen.
Ingrediënten
250 gram reepjes mager gerookt spek
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder
200 gram gesneden prei
400 gram gesneden spitskool
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
½ theelepel gemalen nootmuskaat
Paar druppels worcestersaus
4 middelgrote eieren
Peper, zout
10 gram boter
4 eetlepels Indische gebakken uitjes
Aardappelpuree
Plm. 800 tot 900 gram kruimige aardappelen
2 dl melk
20 gram roomboter
zout, versgemalen peper
versgemalen nootmuskaat
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder
200 gram gesneden prei
400 gram gesneden spitskool
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
½ theelepel gemalen nootmuskaat
Paar druppels worcestersaus
4 middelgrote eieren
Peper, zout
10 gram boter
4 eetlepels Indische gebakken uitjes
Aardappelpuree
Plm. 800 tot 900 gram kruimige aardappelen
2 dl melk
20 gram roomboter
zout, versgemalen peper
versgemalen nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de aardappelpuree
hapjespan voor de groenten
koekenpan voor de eieren
hapjespan voor de groenten
koekenpan voor de eieren
Leuke tips
In plaats van eieren is een balletje gehakt of een speklapje er ook heerlijk bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490833
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid