Zilte vis met olijven en aardappels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/22/2021 - 16:48
Bereidingswijze
Verhit de oven tot 200 gr.C. Schil de aardappels en snij ze in partjes. Leg die een uurtje in de week in koud water.
Vet de ovenschaal in en bak de aardappels in de oven. Ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en snij ze in dunne reepjes. Snij de tomaten doormidden. Snipper de knoflooktenen en bak ze zachtjes aan in een grote pan. Roer er de ansjovisjes doorheen en blijf roeren tot ze smelten. Voeg nog wat olie toe. Bak dan de tomaten en paprika's even mee.
Als de aardappels zo'n 40 minuten hebben gebakken en lichtbruin zijn geworden, leg er dan het tomaten-paprikamengsel op. Vervolgens beleggen met stukjes kabeljauw en olijven.
Eventueel de mozzarella toevoegen.
Daarna nog ongeveer een half uurtje in de oven.
Afbeelding
Zilte vis met olijven en aardappels
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk te bereiden gerecht
Ingrediƫnten
2 knoflooktenen
bakolie
4 ansjovisjes (op olie)
2 gele paprika's
250 gr kerstomaatjes
300 gr aardappels
250 gr kabeljauw
100 gr olijven (bij voorkeur taggiasca/cailletier
1 bol mozzarella (optioneel)
beetje zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
grote pan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1490825
Homepage ID
2790971
Teller
0
Bron
dagblad Trouw
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hjwe
Gelegenheid