Bereidingswijze
-Snij het groen van de venkel en bewaar als garnituur.
-Reinig de venkel en snij in fijne lamellen.
-Reinig de lente-uitjes en snij in fijne stukken.
-Pel de sjalot en snipper fijn.
-Snij de pikante salami in blokjes, bak in een hete pan en hou opzij.
-Verhit de boter en olijfolie in een pot en stoof de sjalot, venkel en lente-uitjes aan.
-Plet het venkelzaad en voeg toe aan de groenten. Voeg ook het bouillonblokje toe. Meng alles.
-Deglaceer met de witte wijn en pastis. Giet het water erbij.
-Zet een deksel op de pot en laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
-Leg een lasagnevel open en schik er 3 scampi's op met daartussen telkens wat gebakken pikante salami.
-Rol op tot een cannelloni.
-Boter de ovenschaaltjes in en leg hierin de cannelloni*.
-Overgiet met de groentesaus. Strooi de kaasmengeling erover.
-Zet gedurende 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.
-Haal uit de oven en werk af met een takje venkelgroen en wat stukjes pikante salami.
-Serveer warm.* Voor een warm voorgerecht volstaan 2 rolletjes. Voorzie 3 rolletjes voor een hoofdgerecht.
-Reinig de venkel en snij in fijne lamellen.
-Reinig de lente-uitjes en snij in fijne stukken.
-Pel de sjalot en snipper fijn.
-Snij de pikante salami in blokjes, bak in een hete pan en hou opzij.
-Verhit de boter en olijfolie in een pot en stoof de sjalot, venkel en lente-uitjes aan.
-Plet het venkelzaad en voeg toe aan de groenten. Voeg ook het bouillonblokje toe. Meng alles.
-Deglaceer met de witte wijn en pastis. Giet het water erbij.
-Zet een deksel op de pot en laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
-Leg een lasagnevel open en schik er 3 scampi's op met daartussen telkens wat gebakken pikante salami.
-Rol op tot een cannelloni.
-Boter de ovenschaaltjes in en leg hierin de cannelloni*.
-Overgiet met de groentesaus. Strooi de kaasmengeling erover.
-Zet gedurende 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.
-Haal uit de oven en werk af met een takje venkelgroen en wat stukjes pikante salami.
-Serveer warm.* Voor een warm voorgerecht volstaan 2 rolletjes. Voorzie 3 rolletjes voor een hoofdgerecht.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk gerecht uit Italië als voor - of als hoofdgerecht
Ingrediënten
25 cl droge witte wijn
300 g pikante salami
200 g geraspte gruyèrekaas
4 el olijfolie
1 bosje lente-uitjes
1 el venkelkruid
6 el pastis of Ricard
200g gemalen emmentaler
1 klontje boter
30 cl water
1 sjalot
2 venkels
1 groentebouillon blokje
12 verse lasagne vellen
300 g pikante salami
200 g geraspte gruyèrekaas
4 el olijfolie
1 bosje lente-uitjes
1 el venkelkruid
6 el pastis of Ricard
200g gemalen emmentaler
1 klontje boter
30 cl water
1 sjalot
2 venkels
1 groentebouillon blokje
12 verse lasagne vellen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1490789
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid