Culiburgers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/14/2021 - 15:23
Bereidingswijze
zorg dat het gehakt op kamertemperatuur is. Pers de tenen knoflook uit, rasp de bouillonblokjes, en meng vervolgens alle ingrediënten goed door het gehakt.
Voeg paneermeel toe tot er een bol droog vlees ontstaat.
Pak van de bol steeds 125 gram vlees af, en druk die in schijfvorm van 1,5 - 2 cm dik. Duw met je duim een ondiepe kuil in elke hamburger: zodra je ze op de BBQ legt, zetten ze wat uit, en door het kuiltje worden ze dus precies plat.
Lekker grillen op de BBQ
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geïnspireerd door een schoonzusje, ben ik het steeds verder gaan verfijnen
Ingrediënten
600 g mager rundergehakt "Black Angus"
2 grote knoflooktenen
2 groentebouillonblokjes
paar gedroogde tomaatjes
2 theelepels mosterd
2 eetlepels mango chutney
paneermeel of beschuitkruimels
Italiaans tuinkruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
beslagkom
rasp
evt. hamburgervorm
BBQ
Leuke tips
Serveer op broodjes, met augurkjes en natuurlijk sauzen naar smaak. Lekker met dikke frieten en slade!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490719
Homepage ID
1423341
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
renejeweetwel
Gelegenheid