Bereidingswijze
Kruid de stukjes kipfilet met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan en bak hierin de kipstukjes snel rondom bruin.
Haal ze uit de pan en bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook. Bak de sambal of de gesnipperde stukjes Spaanse peper even mee.
Bak de tomatenpuree, gesnipperde chorizo en de paprikareepjes daarna ook even mee.
Blus het geheel af met de sherry en cognac en laat alles een beetje inkoken.
Voeg de bouillontablet, gerookte paprikapoeder en de tomatenpulp of –blokjes hieraan toe.
Laat de plm. 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. (Vind je het te weinig vocht voeg dan wat water toe.)
Voeg nu de stukjes kipfilet hier weer aan toe. Laat nog plm. 5 minuten zachtjes pruttelen, maar beslist niet langer dan wort de kip droog.
Proef !! Maak eventueel nog op smaak met peper en zout en voeg wat honing naar smaak toe.
Verhit de olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan en bak hierin de kipstukjes snel rondom bruin.
Haal ze uit de pan en bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook. Bak de sambal of de gesnipperde stukjes Spaanse peper even mee.
Bak de tomatenpuree, gesnipperde chorizo en de paprikareepjes daarna ook even mee.
Blus het geheel af met de sherry en cognac en laat alles een beetje inkoken.
Voeg de bouillontablet, gerookte paprikapoeder en de tomatenpulp of –blokjes hieraan toe.
Laat de plm. 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. (Vind je het te weinig vocht voeg dan wat water toe.)
Voeg nu de stukjes kipfilet hier weer aan toe. Laat nog plm. 5 minuten zachtjes pruttelen, maar beslist niet langer dan wort de kip droog.
Proef !! Maak eventueel nog op smaak met peper en zout en voeg wat honing naar smaak toe.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittig Spaans stoofpotje met licht aangebraden stukjes kipfilet, reepjes paprika en chorizo. Afgeblust (voor de Spaane smaak) met sherry en eventueel wat cognac of vieux. Snel klaar en smullen maar.
Ingrediënten
600 gram kipfilet in grove stukjes
2 eetlepels olijfolie
50 gram chorizo, gesnipperd
1 rode en 1 groene paprika, in reepjes
1 blikje tomatenpulp of tomatenblokjes (400 ml)
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 afgestreken theelepel sambal oelek of ½ rode Spaanse peper zonder pitjes, gesnipperd
2 eetlepels tomatenpuree
50 ml droge sherry
2 eetlepels vieux of cognac
1 kippenbouillontablet, verkruimeld
1 theelepel gerookt paprikapoeder
2 theelepels gedroogde tijm
peper en zout
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
50 gram chorizo, gesnipperd
1 rode en 1 groene paprika, in reepjes
1 blikje tomatenpulp of tomatenblokjes (400 ml)
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 afgestreken theelepel sambal oelek of ½ rode Spaanse peper zonder pitjes, gesnipperd
2 eetlepels tomatenpuree
50 ml droge sherry
2 eetlepels vieux of cognac
1 kippenbouillontablet, verkruimeld
1 theelepel gerookt paprikapoeder
2 theelepels gedroogde tijm
peper en zout
1 eetlepel honing
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of grote koekenpan
Leuke tips
Lekker met rijst of gebakken aardappelenOF met gewoon een stuk vers stokbrood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490555
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid