Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm de olijfolie in een pan (die ook in de oven kan) en smelt hierin de boter.
- Bak hierin de spekjes.
- Bestrooi het vlees met peper en zout (en eventueel een snufje wildkruiden) en bak het rondom bruin.
- Giet de wijn eroverheen en zet het (met het deksel op de pan) in de oven.
- Keer de bout regelmatig om en braad deze in ongeveer een uur gaar (of korter als je het liever rosé wilt hebben).
- Haal het vlees uit de pan en doe er aluminiumfolie omheen.
- Maak de saus; voeg indien nodig nog een beetje wijn toe. Doe de mosterd en cranberryjam/saus erbij en roer het goed door.
- Voeg als laatste de room toe en serveer de saus over het gesneden vlees.
- Verwarm de olijfolie in een pan (die ook in de oven kan) en smelt hierin de boter.
- Bak hierin de spekjes.
- Bestrooi het vlees met peper en zout (en eventueel een snufje wildkruiden) en bak het rondom bruin.
- Giet de wijn eroverheen en zet het (met het deksel op de pan) in de oven.
- Keer de bout regelmatig om en braad deze in ongeveer een uur gaar (of korter als je het liever rosé wilt hebben).
- Haal het vlees uit de pan en doe er aluminiumfolie omheen.
- Maak de saus; voeg indien nodig nog een beetje wijn toe. Doe de mosterd en cranberryjam/saus erbij en roer het goed door.
- Voeg als laatste de room toe en serveer de saus over het gesneden vlees.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik verbaas me soms over recepten waarin een hoeveelheid kruiden van heb-ik-jou-daar gebruikt (moeten) worden om een reebout te bereiden. Ik vind persoonlijk dat dit vlees juist zo weinig mogelijk kruiden nodig heeft omdat de smaak van zichzelf dan beter tot zijn recht komt.
Ik vond dit eenvoudige recept op een Duitse site en heb het zelf nog een wat aangepast.
Ik vond dit eenvoudige recept op een Duitse site en heb het zelf nog een wat aangepast.
Ingrediënten
- 1 reebout (600 gram)
- 100 gram gerookte spekblokjes
- klont roomboter
- scheut olijfolie
- peper en zout (eventueel een snufje wildkruiden)
- 1 glas rode wijn
- 2 el cranberrysaus/jam (of rode bessen)
- 1 tl mosterd
- 125 gram zure room (of crème fraiche)
- 100 gram gerookte spekblokjes
- klont roomboter
- scheut olijfolie
- peper en zout (eventueel een snufje wildkruiden)
- 1 glas rode wijn
- 2 el cranberrysaus/jam (of rode bessen)
- 1 tl mosterd
- 125 gram zure room (of crème fraiche)
Leuke tips
Wij aten er aardappeltjes uit de oven, rode kool, witlofsalade en appelmoes bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1490539
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
daskochrezept.de
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid